Běžný účet a Money S3

• (neregistrovaný)

2. 5. 2012 10:59

Dobrý den,

zdravím ty co účtují v programu Money S3, chtěla bych se Vás zeptat na radu, co se týče běžného účtu, ve firmě budeme provádět do 50 příkazů k úhradě měsíčně. Zřizuje se klasický běžný účet např. u ČS, KB,.. a pak se platí pomocí bakingu klasicky přes přihlášení uživatele, a pak až dojde výpis z účtu tak se vše zaúčtuje v programu nebo se to platí přímo přes program Money a tak vznikají přímo bankovní doklady??? Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 5. 2012 11:35

s. (neregistrovaný)

Re: Běžný účet a Money S3
      Já si generuji z našeho BÚ výpisy - většinou tak 2 x týdně, které průběžně v Money zaúčtovávám přes Banka - Bankovní doklady. Příkazy k platbě dávámě přes banking rovnou bance.
      Do originálu výpisu z banky, který chodí po uplynutí měsíce, pak jen doplňuji čísla bank. dokladu, kterým jsme tu či onu operaci provedla.

• 2. 5. 2012 11:38

v.e.n.d.y.

Máme ČS a Money S3, nemáme problém s home banking, pořizujeme příkazy k úhradě přímo v Money a posíláme je přímo do banky (před tím lze vytisknout a zkontrolovat), z Money rovněž stahujeme výpisy, které se samy napárují na faktury, pokud jsou správně VS. Zbytek dopárováme ručně. Kdyby všechno fungovalo v Money jako banka, bylo by dobře:-)))

• 2. 5. 2012 12:18

Dara (neregistrovaný)

Děkuji za Vaše odpovědi, ještě mě čeká seznámení s tím, jak se dělají výplaty v Money. Jsem takový samouk bez praxe a hned mám na starosti kompletní účetnictví - sklad, pokladnu, banku, výplaty, atd...Řídíte se hodně podle manuálu "Pracujeme s Money" nebo si většinou kupujete nějaké jiné příručky, třeba na mzdy apod. nějaké knihy.

• 2. 5. 2012 12:53

s. (neregistrovaný)

Ke mzdám určitě budete potřebovat alespoň ABECEDU mzdové účetní - je to obsáhlá knížka o problematice mezd.
      Mzdová oblast je dost náročná - ale jsou zde na fóru fajn lidi, kteří rádi a do omrzení pomohou.
      Mzdy v Money - pokud máte vše dobře nastaveno - nejsou problém. Je dobré hlídat a ihned instalovat upgrady - jsou to kolikrát i prkotiny, o které je program "obohacen", ale dokážou pěkně pozlobit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).