Úmrtí manžela

• (neregistrovaný)

5. 5. 2012 10:38

dobrý den,zemřel mi manžel,na kterého bylo vedené SIPO. To znamená,že stačí dojít na poštu,nebo musím oběhnout všechny instituce jednotlivě.kde tedy najdu pobočku čez ve Dvoře Králové n/L. děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 5. 2012 11:58

v.e.n.d.y.

Re: úmrtí manžela
      Prožila jsem to samé před 2 roky a mohu Vám říci, že než jsem všechny instituce zvládla, trvalo to několik měsíců, záleží co všechno manžel měl. Pojistky na domácnost, na auto, na dům a podobně zanikají dnem úmrtí, všechno musíte nechat přepsat na sebe, jezdila jsem 2 měsíce vlastně nepojištěným autem. Elektřina, plyn, voda - to musíte oběhnout nebo obeslat sama a teprve pak si na poště zařídit převod na SIPO. Třeba daň z nemovitosti také byla na manžela, auto bylo napsáno na manžela - takže v evidenci nechat přepsat, manžel měl živnostenský list, takže siciálka, ZP, finančák, živnostenský úřad. Ještě nedávno přišla složenka na manžela z T-mobilu na 99,- Kč za hovory z pevné linky, kterou téměř nepoužíváme a kdysi jsme nějak převedli na TELE TELE a ted to má T-mobil. Moc nechápu,ale ani tohle zrušení nebylo vůbec jednoduché. Přeji pevné nervy.

• 5. 5. 2012 19:40

Líba (neregistrovaný)

Re: úmrtí manžela
      Na poště je možné jedině přepsat poplatek za televizi a rádio. SIPO zanikne až okamžikem, kdy nebudou chodit žádné platby. Takže všechny instituce budete muset navštívit. Naštěstí lze většinu přepsat jen na základě úmrtního listu ještě dřív než proběhne dědické řízení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).