Re: Ubytování na služební cestě
Zaměstnavatel je ten, kdo určuje podmínky pracovní cesty, tedy i způsob ubytování. Pokud nebudete respektovat jím určené podmínky, vámi zvolené ubytování si uhradíte sám a pokud se vám v něm stane úraz, zaměstnavatel za něj nebude odpovídat (a vynaloží-li výdaj na jím určené ubytování a vy ho nevyužije, může požadovat úhradu). Úroveň ubytování a respektování soukromí je věcí posouzení - srov. § 153 zákoníku práce o oprávněných zájmech zaměstnance (jinde nehledejte). Se stanem jsem se ještě nesetkala, dobrý nápad, ale pěšky po celé Praze sem, tam, sem ..., to ano. Pěšky je také způsob dopravy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 5. 2012 12:50
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, pokud jedu na několikadenní služební cestu a zaměstnavatel mi zařídí ubytování, jestli ho musím vždy přijmout. Může mě nechat spát třeba někde pod stanem ? Nebo klidně s několik dalšími kolegy na pokoji ? Nebo mám nárok na soukromí a nějakou úroveň ubytování ? Nikde se mi nic o této otázce nedaří najít.
Předem děkuji za odpověď