Re: Oprava výměníkové stanice
Jestli jsem správně pochopila, váš dodavatel je neplátce. Ale na tom vůbec nezáleži, záleží na tom, jestli fakturujete opravu plátci nebo neplatci, i když se jedná o přefakturaci. Pokud bude váš odběratel plátce, tak platí režim přenesení daňové povinnosti, pokud bude neplátce, fakturujete s DPH.
Re: Oprava výměníkové stanice
Děkuji za vaše reakce. Možná jsem se špatně vyjádřila,ale nejde mi o to, jestli je dodavatel nebo odběratel plátce či neplátce. S tím si poradit dokážu. Jde mi o zařazení do klasifikace CZ-CPA, nevím prostě, jestli se jedná o stavební práce, jestli se na tuto službu přenesení daňové povinnosti vztahuje či ne. Informaci, že je dodavatel služby neplátce jsem dala jako zdůvodnění, že on to posuzovat nemusí a v pozici, kdo musí službu správně zařadil jsem já. Pokud někdo z vás ví, kam tato služba patří /pod jaký konkrétní kód CPA/, budu moc ráda za každou radu . Děkuji předem všem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
7. 5. 2012 8:05
Dobrý den,
moc prosím o pomoc - patří opravy výměníkových stanic do režimu přenesení daňové povinnosti? Tuto službu pouze přefakturovávám , dodavatel je neplátce DPH, v podobných diskuzích jsem řešení prozatím nikde nenašla, takže se nemám vůbec čeho chytit.Všem moc děkuji za pomoc.