Re: Kontrola z Inspektorátu
Děkuji - již kopíruji s dovětkem, že originál je uložen v sídle firmy.
Nenašla ji v prodejně, ale nedovolili, abych ji dovezla nebo aby pro ni prodavačka jela domů. Přitom tam smlouva existovala, žádné zaměstnávání načerno se nekonalo. Na Inspektorátu byla kolegyně, neřekli jí vlastně nic konkrétního. Čekáme teď, jak rozhodnou v Brně.
Je to fakt o lidech. Jak tu pořád probíráme, je to opravdu nesmysl, bohužel paragrafy jsou daný (i když výklad ?).
Mně se osobně stalo asi před 14 dny, že si inspektoři ke mně osobně došli pro smlouvu zaměstnance mého klienta! (jako účetní jsem ji měla u sebe, ještě k tomu z roku 97 - tedy naštěstí založenou). Sama jsem tomu nevěřila, byli velice vstřícní. Ale když budou chtít, pokuty dají. Měli jsme štěstí. Asi výjimka. Tak bojujte.
Kdo neměl smlouvu´- zaměstnankyně §132 nebo vy §136?
Ty s tím nadělají, na 800 ks se jich musí nějak živit a co to stojí peněz a strachu ostatní, raději nemluvit.
Pokud ještě tuto srandu kontrolovali policajti - práce
cizinců, tak jsme pro UKáčka (s pracovním povolením)
vystavovali prac. smlouvy každé pondělí na dvy měsíce.
V pátek jsme jim je sebrali, vyplatili mzdu (v čistejch)
sbohem a šátešek. Od pondělka znova a Fšichni zůčastnění byli spokojení. Při drzých dotazech jak ZP A SP
= stačí příští pondělí, na přihlášení máme 8 dní.
Pozn a s tím zbytkem co neměli prac. povolení ani zdr. pojištění jsme si dovedli poradit taky. Tak proč by to nemohlo fungovat i pro čechy (no někdy by si museli
odskočit hlásit se n a poštu ale i to jde organizačně zvládnot.
Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 5. 2012 10:50
Tak a je to tady.
Máme malý obchod a ačkoliv jsem zaměstnankyni řekla, že smlouvu musí mít na pracovišti, vzala si ji domů:-(
Co si z ní vezmu?
Nic.
Jaká je pokuta v takovém případě?