OT: Finanční kontrola-dotace z ÚP

• 9. 5. 2012 16:04

Dobrý den,
    před dvěma lety obdržela firma příspěvek za účelem vyhrazení společensky účelného pracovního místa a poskytnutí příspěvku na jeho vyhrazení, lidsky řečeno - dotaci, příspěvek na nového zaměstnance a nové pracovní místo ve výši 9 tis. Kč měs, na půl roku.
    Došlo k pochybení v tom smyslu, že bylo odesíláno hlášení o zúčtování mzdy zaměstnance a odvodu velmi brzy po skončení měsíce /aby se na to nezapomnělo/ a tudíž se příspěvek na účtu firmy objevil dříve než odešla mzda zaměstnance, což bylo v rozkolu s dohodou, ..bohužel došlo k přehlédnutí tohoto ustanovení v dohodě. Podotýkám, že se jednalo o 1 - 6 dnů, příspěvek nikdy nebyl zneužit apod... přesto bude ÚP nyní po 1,5 roce požadovat příspěvek za měsíce, kdy k tomuto pochybení došlo, zpět.
    Protokol zatím nemám, byla jsem upozorněna na to, že nemá smysl se odvolávat - já jsem jiného názoru, protože se mi zdá, že nás neustále se šířící byrokratický chaos semele na padrť,... ale ráda bych znala případné zkušenosti i ostatních, pokud se o ně se mnou podělí.
    Chápu, že je to naše blbost, za kterou se platí, ale krapet mne nadzvedlo sdělení pracovnice ÚP, proč nekontrolovali již dříve, a ne až půldruhého roku po skončení dohody. Prý toho mají moc, ....
    - takže to píšu taky proto, aby někde neměli tak jak u nás "aktivního blbce", který je prý horší jak třídní nepřítel
    :-)))) a zavčas se znovu mrknou do dohody.
    Hezké odpoledne.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 5. 2012 16:18

JirkaZ (neregistrovaný)

Re: OT: Finanční kontrola-dotace z ÚP
      Pokud jsem kdy žádal o dotaci na ÚP, bylo vždy podmínkou vyplacení dotace doložit zaplacení mezd a pojištění. Tak se zamezilo potížím, o kterých píšete.

Pokud ve vašem případě tato podmínka nebyla vyžadována. V tomto případě se mi jeví, že mohl pochybit i ÚP, který poslal dotaci dříve, než měl. V extrémním případě můžete po úP chtít náhradu škody. Záleží, co všechno obsahují podmínky pro přiznání dotace.

• 9. 5. 2012 19:46

markov (neregistrovaný)

Re: OT: Finanční kontrola-dotace z ÚP
      Proč se rozčilujete kvůli době kontroly? Tyto doklady - byla-li dotace z eurofondů - musíte archivovat 10 let - takže klidně mohli přijít na kontrolu po 9,5 letech.
      I my jsme dokládali výpis z účtu jako doklad o odvodu pojistného a vyplacení mzdy zaměstnance - kontrolovali datum.
      Je to stejný princip jako u žádosti o vrácení vyplaceného daňové bonusu (při daňovém zvýhodnění dítěte). Pokud máte výplatní termín 15., vyplácíte bonus 15. a pokud si o vratku bonusu požádáte na FÚ tiskopisem s podacím razítkem 10., nic nedostanete. Datum nesmí být dřívější než skutečná výplata.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).