Krácený úvazek&vedoucí

• (neregistrovaný)

9. 5. 2012 23:34

Před MD jsem pracovala jako vedoucí referent (6 podřízených).Nastupovala jsem zpět po rodičovské dovolené s žádostí o krácený úvazek z důvodu péče o malé děti. Mojí žádosti bylo vyhověno s tím, že se nemohu z důvodu kráceného úvazku vrátit zpět na své místo.Nyní jsem tedy jedna ze 6 mých bývalých podřízených. Prosím o radu, kde v pracovním právu najdu tuto problematiku?zajímá mě, zda toto upravuje zákon, nebo zda je to nějaký náš vnitřní předpis?-pracuji v nemocnici a ráda bych zpět své místo.
    Děkuji
    Eva

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 5. 2012 7:07

all (neregistrovaný)

Re: krácený úvazek&vedoucí
      Tak je celkem logické, že vedoucí referent musí být pracovně k dispozici celou pracovní dobu. Buďte ráda, že vám zaměstnavatel vyšel vstříc se zkrácenou pracovní dobou. Taky nemusel a mohl po vás požadovat buď chození do práce na plný úvazek nebo abyste ukončila pracovní poměr, pokud nemůžete vykonávat práci dle pracovní smlouvy. Jestli něco upravuje váš vnitřní předpis, to tady opět logicky nemůže nikdo vědět, to musíte vědět pouze vy. Jako vedoucí pracovník byste všechny tyto předpisy měla znát, stejně tak jako zákoník práce, který upravuje problematiku pracovně právních vztahů. Pokud jste souhlasila se změnou - zkrácením pracovního úvazku a pracovním zařazením tak nyní můžete opět požádat zaměstnavatele o změnu, ovšem on není povinen vám vyhovět.

• 10. 5. 2012 16:33

bousovka (neregistrovaný)

Děkuji za odpovědˇ. Samozřejmě, že jsem ráda, že zaměstnavatel mi krácený úvazek umožnil, ač to není jeho povinnost.Vím, že žádnou kolektivní smlouvu nemáme, takže platí určitě jen zákoník práce, tam jsem ale přesně toto nenašla, proto jsem se ptala.Máme jen dvoje mzdové tarify pro zdravotníky a nezdravotnické profese (ty jsou nižší a i systém pohotovostí a služeb je oceňován jinak).Znamená to tedy, že vše je o dohodě?
      Děkuji
      Eva

• 10. 5. 2012 16:54

bousovka (neregistrovaný)

Ještě mě napadá, osoba nyní pověřená nyní pracuje pouze 2 dny v týdnu, já chodím denně na 6 hod.

• 10. 5. 2012 22:47

yx (neregistrovaný)

Bohužel to na věci nic nemění, každá změna musí být odsouhlasena oběma stranami. Takže pokud zaměstnavatel nemá zájem, zpět vás přeřadit nemusí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).