Re: sazba DPH 14% nebo 20%???
Pokud je stroj zabudovaný do stavby, tak by opravdu měla být sazba 14%. Státu nebude vadit, že jste odvedli 20%, ale že jste si 20% uplatnili a proto bych podala dodatečné.
i když ve výsledku je to? jedná se o subdodavatelskou fakturu a tupě jsem opsala sazbu DPH, kterou uvedli oni na fa. i subdodavatelské fakturu musí brát v potaz, zda se jedná o soc. bydlení, i když příjemcem jsme my a my pak fakturujeme zákazníkovi, který vlastní tuto budovu?
Ano i subdodavatel vám musí fakturovat ve snížené sazbě (pokud se týká stavby, která splňuje podmínky), když si chcete DPH uplatnit. Pokud tam dá 20% a vy si uplatníte 20% místo 14%, tak Vám to FU dodaní.
Mě je jasné, že ve výsledku vyjde nula, protože snížíte i ten odvod na 14%, ale bohužel je to tak a FU nebude zajímat, že jste odvedli 20% , ale že jste si nárokovali 20% na které jste neměli právo.
Je to pakárna, já vím....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
10. 5. 2012 11:37
dobrý dne,
dodáváme stroj včetně instalace do domu sociálního bydlení. vyfakturováno v roce 2011 se sníženou sazbou daně. ještě dnes však probíhají nějaké úpravy. dostala jsem od subdodavatele fa za elektromontážní práce v PDP. sazbu daně uvedl 20 %. myslím si, že by sazba měla být 14%. prosím poradí někdo?
děkuji