Prosím mzdové!

• (neregistrovaný)

11. 5. 2012 8:25

Dobrý den, prosím o radu - zaměstnanec má prac. dobu od 7-15,30hod. Byl ale u lékaře a do práce dorazil ve 13hod., pracoval přesčas a to do 18:30hod. Jak se to v tomto případě počítá? 7-13 náhrada mzdy, zbylé odpracované hodiny - mzda + příplatek za přesčas od 15,30 do 18,30h.?
    Děkuji
    Iju

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 5. 2012 8:40

jasná (neregistrovaný)

Re: prosím mzdové!
      Pokud mu uznánte ošetřování u lékaře 6 hodin (byl někde u lékaře mimo město?), pak budete postupovat tak, jak píšete.

• 11. 5. 2012 9:04

Iju (neregistrovaný)

Byl na speciálním vyšetření, tak snad si nevymýšlí, to už těžko dopátráme. Jak to řešíte, když máte podezření, že někdo návštěvu u lékaře schválně protahuje. Z praxe vím, že lékaři nechtějí mít nic společného s vyplňováním doby strávené v jejich zařízení a většinou to nechají na zaměstnanci, aby si to sám doplnil.

• 11. 5. 2012 9:07

all (neregistrovaný)

Lékař je povinen poskytnout součinnost, takže je povinen vám sdělit od kdy do kdy byl zaměstnanec ošetřován. Někdy stačí zkontrolovat ordinační dobu lékaře a nestačíte se divit. Obzvláště výživné jsou návštěvy lékařů v pátek odpoledne.

• 11. 5. 2012 9:12

jasná (neregistrovaný)

Taky občas kontrolujeme ordinační hodiny lékaře a opravdu se člověk diví, jak již psala all. Zaměstnanec donese povrzení, že byl ošetřen od 7 hod. do 12 hod. a přitom lékař začíná ordinovat v 11 hod. Ono se říká důvěřuj, ale prověřuj.

• 11. 5. 2012 10:17

Iju (neregistrovaný)

Děkuji za reakce. Já sama mám zkušenost, že doktory obtěžuje i dát razítko a podepsat se. Když jsem párkrát zkusila, aby mi napsali nebo potvrdili čas, řekli abych si to doplnila sama, že oni přece neví, jak dlouho jsem čekala v čekárně. Jiné je to pak, když je člověk objednaný na konkrétní dobu, ale i tak to doktoři nebo sestry nechtějí psát, mají své práce dost a tohle jim bohužel připadá nedůležité.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).