Re: výpočet odměny
Pokud půjde na ÚP, tak bude muset ukázat dohodu o rozvázání PP. Bude záležet na úřednici (úředníkovi), kdo se v tom bude hrabat. To, že jste se dohodli na vyplacení odstupného (i když nenáleží), může pro úředníka/ci být podezřelé. Pokud by tento zam-ec byl dlouhodobým zam-cem, je možné, že (i když na odstupné nárok nemá), budete muset odstupné doplatit třeba až do 3 násobku. Jak píšu - bude velmi záležet na přístupu úředníků.
Re: výpočet odměny
Nejsem si jista, že bay měl zaměstnanec ukazovat dohodu o ukončení PP. Musí odevzdat na ÚP potvrzení zaměstnavatele pro účely posouzení nároku na podporu v nezaměstnanosti a tam je bod III., kde se v poslední kolonce uvádí, že zaměstnanec ukončil zaměstnání dohodou a z jakého důvodu, pokud je v písemném rozvázání uveden. Zaměstnavatel není povinnen vyplácet odstupné, pokud se nejedná o zákonem stanovené výpovědní důvody s nárokem na odstupné, takže si myslím, že ho ÚP nemůže donutit vyplatit zaměstnnci něco, co mu nenáleží.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
14. 5. 2012 8:26
Dobrý den, zaměstnavatel mi donesl dohodu o rozvázání PP dle §49 ZP s uvedením 1měsíčního odstupného. Vím, že je to nesmysl a zaměstnanec dle výše uvedeného § nemá nárok na odstupné. Zaměstnavatel i tak chce dodržet slovo a vyplatit mu alespoň odměnu - jak mám nejlépe tuto odměnu vypočítat? Napadlo mne (aby to bylo co nejméně napadnutelné), vypočítat tuto odměnu stejně jako odstupné jen s tím rozdílem, že z toho odvedeme zp i ossz?