Re: opravdu nikdo neví??- vklad podniku
Tento odkaz mám pročtený a nejedná se tam o vklad podniku, který vedl daň. evidenci... mám takový dojem, že takhle by se o zásoby a pohledávky zvedal základ daně jen v případě jednotlivých vkladů majetku, ale já potřebuju vědět co se stane s celkovým vkladem podniku?- vložením celého podniku zaráz! mám za to, že to na daně z příjmů z pohledu vkladatele ani nabyvatele nemá význam a neřeší se to, ale ve článku od Ing. Ivany Pilařové: http://www.danarionline.cz/archiv/dokument/doc-d27075v35440-zpusoby-prechodu-fyzicke-osoby-na-s-r-o/ stojí, že u "vkladu podniku" jsou "daňové dopady na FO" takové, že se zásoby a pohledávky řeší, tak jsem z toho blázen! :(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 5. 2012 12:13
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jsem vyčetla správně, že když chci vložit podnik, ve kterém se vede pouze daňová evidence, do společnosti s.r.o., tak musím v daňovém přiznání příjmy zvýšit o hodnotu zásob, které nebyly využity na dosažení a zajištění příjmů (dle § 5 odst. 6 ZDP) a také o hodnotu pohledávek (dle § 23 odst. 13) ??
Mnohokrát děkuji!!