Re: reklamace stroje
Zaúčtujete stejně mínusem jako v roce pořízení. DPH dáte mínusem do ř. 40 přiznání.
Re: reklamace stroje
Mě se teda už v první fázi nelíbí ten doklad co mi šéf donesl, může to tak vůbec být formulováno? Někdo na obyčejný mínusový paragon ručně dopsal "daň dobropis" a vyřízeno. Opravný daňový doklad má přece nějaké své náležitosti, co by měl obsahovat.
Asi hloupá otázka: Co to prostě neúčtovat vůbec??? Ale jako příjem bychom to asi přiznat měli,že?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
15. 5. 2012 13:11
v roce 2008 byl zakoupen vysokotlaký stroj v hodnotě 6990,-
v pokladně je zaúčtován paragon 501/211, 343/211 (19%)
Nyní jsme v 2012 stroj v rámci reklamace vrátili a v obchodě nám dali zase obyčejný paragon s mínusovou čáskou, kde je propisovačkou dopsáno "daňový dobropis k dokladu číslo..."
(DPH je nyní 20%)
Ptám se co s tím mám dělat, jak to teď zaúčtovat? Jako Opravný daň doklad? Nebo v pokladně stejně jako v 2008,pouze s mínusem? A co to DPH?
Děkuji všem