Reklamace stroje

• (neregistrovaný)

15. 5. 2012 13:11

v roce 2008 byl zakoupen vysokotlaký stroj v hodnotě 6990,-

v pokladně je zaúčtován paragon 501/211, 343/211 (19%)

Nyní jsme v 2012 stroj v rámci reklamace vrátili a v obchodě nám dali zase obyčejný paragon s mínusovou čáskou, kde je propisovačkou dopsáno "daňový dobropis k dokladu číslo..."
    (DPH je nyní 20%)

Ptám se co s tím mám dělat, jak to teď zaúčtovat? Jako Opravný daň doklad? Nebo v pokladně stejně jako v 2008,pouze s mínusem? A co to DPH?

Děkuji všem

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 5. 2012 13:48

jina (neregistrovaný)

Re: reklamace stroje
      To je docela zajímavé.Správné je účtování "mínusem" na původní účet ať už v pokladně, nebo ve fakturách. Jenže opravu DPH nelze provést po 3 letech.Asi bych zaúčtovala 211/501 původní základ a 211/648 DPH.
      Jsem zvědavá i na jiné názory

• 15. 5. 2012 13:52

alli (neregistrovaný)

Teď jsem si všimla, že jste "prošvihli" 3-letou lhůtu pro opravu. Účtovala bych asi stejně, i když dobropis měl být bez DPH.

• 15. 5. 2012 13:48

alli (neregistrovaný)

Zaúčtujete stejně mínusem jako v roce pořízení. DPH dáte mínusem do ř. 40 přiznání.

• 15. 5. 2012 14:02

liška (neregistrovaný)

Mě se teda už v první fázi nelíbí ten doklad co mi šéf donesl, může to tak vůbec být formulováno? Někdo na obyčejný mínusový paragon ručně dopsal "daň dobropis" a vyřízeno. Opravný daňový doklad má přece nějaké své náležitosti, co by měl obsahovat.
      Asi hloupá otázka: Co to prostě neúčtovat vůbec??? Ale jako příjem bychom to asi přiznat měli,že?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).