Re: je to švarc systém?
nám na školení povídali, že zrovna na účetní se může pohlížet na specifickou činnost, která se dá odůvodnit .... proč účtovat pouze na pracovišti té dané firmy - protože nechcete, aby se data - faktury, pokladní doklady adtd. vynášela ven, proč účtovat na jejich PC - zrovna to samé. Ale jen pokud je to fyzická osoba, s s.r.o. by neměl být problém
Re: je to švarc systém?
Nebyl by to švarc ani kdyby to nebylo s.r.o. Podstata je že s.r.o. bude fakturovat účetní práce i někomu jinému. V tom připadě se o švarc prostě nejedná. Je spousta účetních které fakturují několika klientům a u některých pracují na jejich programech - některé firmy mají programy, které jsou drahé a každá účetní jaksi nemá na to, aby si kupovala licenci, firma na další licenci peníze taky nemá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
15. 5. 2012 16:02
dobrý den,
pracovala jsem ve firme jako účetní. dala jsem výpoved.
založila jsem si svou firmu s.r.o., kde mám jako živnost účetnictví, jsem zde oficielne zamestnaná. odvádím daně a SP a ZP, mám i profesní pojištení účetní proti způsobené škodě.
bývalá firma se mi ozvala, že chce abych k nim jezdila na pár hodin denně a účtovala jim. že nechtejí nikoho přijmout na stálo, práce není mnoho a nevyplatí se jim to. potešilo mě že se ozvali a chtejí mou práci.
sepsala jsem smlouvu o dílo, na základě mojí docházky k nim do kanceláře jim moje firma s.r.o. bude měsíčně posílat fakturu. budu pracovat na jejich počítači, ve kterém mají svůj účetní program.
ale jeden manager z té firmy tvrdí šéfovi, at smlouvu se mnou nepodepisuje, že je to švarc systém. bylo to jako studená sprcha. když mi to dnes řekl.
má pravdu? poradíte mi nekdo?
Ája