Re: je to švarc systém?
nám na školení povídali, že zrovna na účetní se může pohlížet na specifickou činnost, která se dá odůvodnit .... proč účtovat pouze na pracovišti té dané firmy - protože nechcete, aby se data - faktury, pokladní doklady adtd. vynášela ven, proč účtovat na jejich PC - zrovna to samé. Ale jen pokud je to fyzická osoba, s s.r.o. by neměl být problém
Re: je to švarc systém?
Nebyl by to švarc ani kdyby to nebylo s.r.o. Podstata je že s.r.o. bude fakturovat účetní práce i někomu jinému. V tom připadě se o švarc prostě nejedná. Je spousta účetních které fakturují několika klientům a u některých pracují na jejich programech - některé firmy mají programy, které jsou drahé a každá účetní jaksi nemá na to, aby si kupovala licenci, firma na další licenci peníze taky nemá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 5. 2012 16:02
dobrý den,
pracovala jsem ve firme jako účetní. dala jsem výpoved.
založila jsem si svou firmu s.r.o., kde mám jako živnost účetnictví, jsem zde oficielne zamestnaná. odvádím daně a SP a ZP, mám i profesní pojištení účetní proti způsobené škodě.
bývalá firma se mi ozvala, že chce abych k nim jezdila na pár hodin denně a účtovala jim. že nechtejí nikoho přijmout na stálo, práce není mnoho a nevyplatí se jim to. potešilo mě že se ozvali a chtejí mou práci.
sepsala jsem smlouvu o dílo, na základě mojí docházky k nim do kanceláře jim moje firma s.r.o. bude měsíčně posílat fakturu. budu pracovat na jejich počítači, ve kterém mají svůj účetní program.
ale jeden manager z té firmy tvrdí šéfovi, at smlouvu se mnou nepodepisuje, že je to švarc systém. bylo to jako studená sprcha. když mi to dnes řekl.
má pravdu? poradíte mi nekdo?
Ája