Re: Pájo,prosím o reakci
V tom případě nárok na odstupné vzniká. Podle mého názoru (prosím Páju o reakci) záleží nyní na zaměstnavateli, jak se se zaměstnancem dohodne:
1) bude dobírat dovolenou a pracovat už jinde - PP skončí 30.6. s nárokem na odstupné
2) neplacené volno, PP skončí 30.6. - nárok na odstupné
3) ukončení PP dohodou ke 31.5. - tady podle mého mohou nastat 2 situace - buď se dohodnou na ukončení pro nadbytečnost (nárok na odstupné) nebo ne - Pájo, prosím, je to tak nebo zákonný nárok na odstupné je i v tomto případě ?
Re: Pájo,prosím o reakci
>V tom případě nárok na odstupné vzniká. Podle mého
>názoru (prosím Páju o reakci) záleží nyní na
>zaměstnavateli, jak se se zaměstnancem dohodne:
>1) bude dobírat dovolenou a pracovat už jinde - PP
>skončí 30.6. s nárokem na odstupné
ANO
>2) neplacené volno, PP skončí 30.6. - nárok na
>odstupné
ANO
>3) ukončení PP dohodou ke 31.5. - tady podle mého
>mohou nastat 2 situace - buď se dohodnou na ukončení pro
>nadbytečnost (nárok na odstupné)
Jestliže je důvodem i pro uzavření dohody rozhodnutí zam-tele o nadbytečnosti, tak je i zákonný nárok na odstupné.V rozhodnutí musí být uveden den, kterým rozhodnutí nabývá účinnosti.
Tak to vidím já.
Pokud by ale zam-nec chtěl sám skončit dříve a požádat zam-tele o uzvření dohody bez ohledu na dříve rozhodnutou nadbytečnost, tak by šel bez odstupného.
>prosím, je to tak nebo zákonný nárok na odstupné je i v
>tomto případě ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
16. 5. 2012 9:37
Zaměstnanec je ve výpovědní lhůtě od zaměstnavatele, která běží a končí 30.6. Teď mi volal, že má novou práci, ale chtěj po něm aby nastoupil k 1. 6. Jak je to s tou výpovědí? Může nastoupit? Nějak si nevím rady. Mění se podmínky výpovědi? Chápu že v dnešní době na něj nebude nový zaměstnavatel čekat další měsíc.
Může mi někdo poradit?