Re: prošlé potraviny - odpis DE - jak da
Posuďte, jestli by to pasovalo na §24/zg:
zg)výdaje (náklady) vzniklé v důsledku prokazatelně provedené likvidace zásob materiálu, zboží, nedokončené výroby, polotovarů a hotových výrobků; u léků, léčiv či potravinářských výrobků pouze, pokud je nelze dle zvláštních právních předpisů uvádět dále do oběhu 128). K prokázání likvidace je poplatník povinen vypracovat protokol, kde uvede důvody likvidace, způsob, čas a místo provedení likvidace, specifikaci předmětů likvidace a způsob naložení se zlikvidovanými předměty, a dále uvede pracovníky zodpovědné za provedení likvidace,
Doufám, že zas nebude někdo vřískat, že sem kopíruji přesné znění zákona.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 5. 2012 10:26
dobrý den, máme cukrárnu, a zajímalo by mě jak je to daňově když zákusky, které se neprodají cca po třech dnech (min. doba životnosti) vyhodíme. papírově napíšeme seznam do odpisů. Měsíčně hrubá tržba z prodeje cca 32 tis. (čistá cca 8-12 tis.), odpis do 500 Kč měsíčně. vím že je mám již v nákladech, ale spíše by mě zajímalo zda se naopak nedodaňují.. - tedy náklady mínusem. Můžete mi někdo poradit? jaké máte zkušenosti? Děkuji