Re: Uznatelnost lékařských prohlídek
Asi tomu tak bude - § 24 odst. 2 písm. j bod 2. byl upraven - pracovnělékařské služby poskytované poskytovatelem těchto služeb - text "závodní preventivní péči poskytovanou zařízením závodní preventivní péče" je vyškrtnut (Tato novelizace nabývá účinnosti 1. dubna 2012.)
Ale dle inspekt. bezp.práce toto platí až od 1.4.2013viz.přech.ustanovení (tj. do té doby má zaměstnavatel povinnost mít smluvního lékaře).
No my smluvního lékaře máme, jen jsem potřebovala, aby si zašli pro potvrzení, že mohou dělat vyhlášku "50" a bylo by to na dlouho - ke svému lékaři, pak k tomu smluvnímu a pak zpět k tomu svému. Tak jsem je nechala, aby si zašli jen ke svému. Takže to splňujeme a doufám, že to bude OK. Moc Vám děkuji za informace!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 5. 2012 13:00
Dobrý den,
daňový poradce mi říkal, že od ledna tohoto roku jsou všechny lékařské prohlídky (u smluvních i nesmluvních lékařů) daňově uznatelné. Prosím o informaci, zda tomu tak skutečně je.
Předem děkuji!