prosím nikdo neporadí?
>Udělali jsme práce, vyfakturovali, odběratel neplatí
>na upomínky nereaguje. Můžete mi poradit, co dál, pokud
>práce, které jsme udělali, uvedeme do původního stavu.
>Co potom s vydanou fakturou, mohu ji zrušit v tom
>měsíci, kdy demontujeme materiál u odběratele nebo musím
>podat dodatečné DPH - je to v režimu PDP. A náklady,
>které na tuto zakázku vznikly mohu nechat tak jak jsou
>nebo nějak dodatečně dát nedaňově? Děkuji za rady.
Re: prosím nikdo neporadí?
Takto se nepostupuje. Neuvádíte výši pohledávky, ale pokud je vyšší, tak podat žalobu k soudu. Na zažalovanou pohledávku pak můžete tvořit OP.
Vůbec nedoporučuji vniknout k odběrateli a začít demontovat. Už byl v TV uváděn obdobný případ, kdy si dodavatel takto rozebral část stavby, kterou mu nechtěli zaplatit. A dostal se do problémů on. Odběratel na něj podal žalobu za neoprávněné vniknutí na jeho pozemek (staveniště), vyčíslil škodu, kterou mu demontováním způsobil dodavatel, vč. následných škod vzniklých ze sankcí navazujících dodavatelů, kteří nemohli realizovat svá plnění....).
Navíc z pohledu DPH zdanitelné plnění z vaší strany proběhlo, takže daň byla odvedena po právu. Nemůžete jen tak zrušit již uskutečněné plnění a podat ODD.
Já bych tak, jak uvádíte určitě nepostupovala. Ale možná vám poradí někdo jiný způsob.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 5. 2012 7:59
Udělali jsme práce, vyfakturovali, odběratel neplatí na upomínky nereaguje. Můžete mi poradit, co dál, pokud práce, které jsme udělali, uvedeme do původního stavu. Co potom s vydanou fakturou, mohu ji zrušit v tom měsíci, kdy demontujeme materiál u odběratele nebo musím podat dodatečné DPH - je to v režimu PDP. A náklady, které na tuto zakázku vznikly mohu nechat tak jak jsou nebo nějak dodatečně dát nedaňově? Děkuji za rady.