montážní práce nebo výroba zboží
§92e má název: Poskytnutí stavebních nebo montážních prací
Chápu Vaši obavu.
Taky fakturujeme elektro - práce v režimu PDP a vůbec nejsou na budovách :-)
Třeba někdo doplní.
Re: montážní práce nebo výroba zboží
Já se s tím peru taky. Taky dodáváme rozvaděče ke strojům, zařízením a přimontujeme je na stroj - pak to beru jako součást stroje. Navíc z textu na faktuře, kterou vydáváme (a který opisuju podle objednávky), kolikrát ani není přesně zřejmé, o co se jedná. Takže to vidím spíš, jak to dokáže šéf při případné kontrole obhájit.
Pokud se zabudovává rozvaděč do zdi, i když je jen pro nějaký stroj , tak to beru jako PDP.
Instalace rozvaděčů stavebních netechnologií, řádek 84 - chápu, když je ve zdi. Ale když samotný rozvaděč přiděláte na stroj - tak je to součást stroje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 5. 2012 10:27
Dobrý den, nechali jsme si namontovat rozvaděč na olejovou nádrž. Tato nádrř není součástí stavby, je to zařízení a je volně přemístitelná.
Subdodavalel, který montář rozvaděče provedl nám vystavil fa v PDP s odlkazem na klasifikaci 43.21.10
Podle mě to ale spadá do klasifikace 27.12.3
Poradíte mi někdo, jak je to ve skutečnosti ?
Děkuji moc