Re: zastaveni exekuce pro nemajetnost,do
O oddlužení jste slyšela? Jde o jeden ze způsobů řešení úpadku.
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/insolvencni/cast2h5.aspx
Pokud si myslíte, že se tlaku věřitelů zbavíte tím, že vám nějaká autorita vystaví papír, že jste nemajetná, tak se mýlíte.
Ale jo, štempl se dostat dá (viz § 89 exeřádu), ale ostatní věřitelé na takový papír nemusí brát žádný ohled.
Potrebovela bych zjistit,a
>>>poradit,co udelat,na koho se obratit,abych mela v
>>>ruce
>>>nejaky
>>>dokument o nemajetnosti,a mohla resit veci dal,no
>>>veci,hlavne exekuce....
Asi tím papírem myslíte zastavení exekuce z důvodu bezvýslednosti což znamená že když exekutor nic nenajde a zjistí že majetek nemáte
tak může exekuci zastavit (většinou to dělají soudní vykovavatele) .
Jenže tím vůbec nic nevyřešíte protože exekutor který to dál nebude vymáhat to sice může zastavit jenže věřitel hned třeba druhý den po právní moci o zastavení půjde k jinému exekutorovi a podá další návrh na výkon exekuce a tím že si to přihravají další a další exekutoři se vám jen vždy navýší dluh .
Nakonec stejně nikdy nic neskončí,dokud nezaplatíte ,nezemřete a nebude po vás nikdo nic dědit.
Jediná možnost jak se dostat z exekucí je pokud jste zaměstnaná - osobní bankrot ,nesmíte však pracovat na žl a pokud jste zaměstnaná a máte malý příjem tak stejně neuspějete.
Vím o čem píšu mám osobní zkušenost.
Jeden soudní vykonavatel exekuci zastavil pro bezvýslednost nebot nemám nic moviteho k zabavení,ani né za měsíc věřitel dal dluh jinému soukromému exekutorovi a ten hned navýšil původní dluh.
Osobní bankrot nemohu dle zákona, protože pracuji na sebe jako živnostník (prodávám zboží podle katalogu - mám eshop).
Jinou práci ani nehledám jak se zaměstnavatel dozví že mám exekuce,nemá o mě zájem .
Nikde mi na umoření dluhu nepůjčí ,nebot nemám čím ručit.
Takže tot má zkušenost,není z toho cesty ven,jen každý měsíc posílat splátky exekutorovi,jenže pokud máte tisícové dluhy navýšené o úroky a hlavně odměny exekutorům,tak je to nacelý život.
Pokud vaši rodiče něco mají, co byste mohla v případě jejich úmrtí zdědit, tak bacha na to, jako exedlužník se nesmíte zříct dědictví, takže zdědíte a exe vám to prodá. Jediná možnost, že se rodiče rozhodnou majetku zbavit už během svého života. Zbavit se ho můžou prodejem nebo darováním (třeba vašim dětem).
Jak píše ten nade mnou, je to do konce života.
Ale prosím vás odpovídám tomu pánovi co mluvil o předáváni exekuce dál. Pokud ex.uzná za vhodné exekuci ukončit udělá to jen v případě,že je si tím jistý. Dluh se může vymáhat max 10let poté je promlčen. Sice i po těch 10ti letech může věřitel podat žalobu,ale je to další investice. Pokud jste nemajetný tak žádný exekutor nepřevezme dluh který byl předtím exekučně ukončen. To je zbytečná sebevražda pro toho exekutora. A pokud to udělá,tak to znamená,že až tak nemajetný nejste a má dle exekutora smysl v exekuci pokračovat. Nicméně až 40% exekucí končí nevymožením. Pokud dlužník opravdu nic nemá,nemá ani smysl v exekuci pokračovat neboť to jsou jen zbytečné náklady navíc. A to jak pro věřitele tak i pro exekutora. Takže pokud Vám pane exekutor jen pozastavil exekuci a předal dál,udělal to pravděpodobně na žádost věřitele a taky proto,že nejste úplně nemajetný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 5. 2012 12:53
Dobry den,uz sem zoufala,resim,platim,porad dokola.majetek zadny nemame,bydlim v byte najemnim po rodicich,a vsechny veci,ktere tady mam jsou mych rodicu,ktri mi tady nechali lednici pracku televizi,nic neni me.Mame nemocneho syna,ja se o nej staram,a nemam zadny prijem,a manzel ma ten nejnizsii prijem,co jde.Jeste,ze mam rodice,jinak nevim.Potrebovela bych zjistit,a poradit,co udelat,na koho se obratit,abych mela v ruce nejaky dokument o nemajetnosti,a mohla resit veci dal,no veci,hlavne exekuce.Moc Vam dekuji za odpoved,a preji hezky den,Zuzana