Re: Přenesená daň povinnost - prosím Hel
Dobrý den,
já bycho to dala do PDP když se podíváte na tyto stránky tak jsou dole v excelu nejčastější dotazy http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/legislativa_metodika_15152.html?year=0
a př. 42 mi přijde podobný a do této klasifikace to určitě zařadíte
43.21.10 Elektroinstalační práce
Zahrnuje:
- specializované elektroinstalační práce týkající se instalace základních elektrických sítí v budovách a jiných stavbách
- elektroinstalační práce spojené s instalací spotřebičů
- elektroinstalace systémů nouzové dodávky elektrické energie
- instalace požárně bezpečnostních systémů a bezpečnostních zařízení proti vloupání na staveništi
- instalace všech typů domácích antén včetně satelitních antén
- instalace vedení kabelové televize uvnitř budovy
- elektroinstalace telekomunikačního vedení
- elektroinstalace jiného elektrického zařízení, včetně elektrických kolektorů solární energie a podlahového topení
- instalace elektroměrů
- instalace osvětlení a signalizačních systémů pro silnice, letiště a přístavy
Do oddílu 43 se také zatřiďují jakékoliv instalační práce, díky kterým lze zajistit funkčnost stavby. Což toto není.Pokud by byla k tomuto nutná nová elektroinstalace, kterou by jste taky prováděli - tak přenos. POkud dodáte zařízení, zapojíte volně, tak bez přenosu.
Ještě jsem taky někdo dával odkaz na: http://www.ucetni-portal.cz/rezim-preneseni-danove-povinnosti-podle-92e-zdph-456-v.html , bod 4. , což je taky zajímavé... :-)
Také bych toto fakturovala s daní. Co na to odběratel?
Nejdříve všem děkuji za názor. Odběratelé jsou zatím v pohodě a neřeší to, obě dvě strany to chápeme tak, že se nejedná o stavební činnost. Dle mého názoru je to dodání techniky a její propojení, pokud bych zasáhla do rozvaděče, tak je to PDP, ale pokud jen propojuji a pověsím, tak ne, aspoň si to tak myslím. Ulevilo se mi, že máte podobný názor a budu tedy nadále pokračovat ve fakturaci s DPH a doufat, že to tak je správně:) Ještě jednou děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
18. 5. 2012 12:55
Dobrý den,
zkouším již po několikáte a stále nevím správnou odpověď. Jsme firma,která vybavuje školící místnosti tzn. dodání projektoru, který se upevní do držáku na zeď a od něj se vede kabel volně nebo v liště na zdi do dalšího přístoje nebo zásuvky. Někdo tvrdí, že to není PDP někdo, že je. Mohla byste mi, prosím poradit ?
Předem děkuji