Re: Přenesená daň povinnost - prosím Hel
Dobrý den,
já bycho to dala do PDP když se podíváte na tyto stránky tak jsou dole v excelu nejčastější dotazy http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/legislativa_metodika_15152.html?year=0
a př. 42 mi přijde podobný a do této klasifikace to určitě zařadíte
43.21.10 Elektroinstalační práce
Zahrnuje:
- specializované elektroinstalační práce týkající se instalace základních elektrických sítí v budovách a jiných stavbách
- elektroinstalační práce spojené s instalací spotřebičů
- elektroinstalace systémů nouzové dodávky elektrické energie
- instalace požárně bezpečnostních systémů a bezpečnostních zařízení proti vloupání na staveništi
- instalace všech typů domácích antén včetně satelitních antén
- instalace vedení kabelové televize uvnitř budovy
- elektroinstalace telekomunikačního vedení
- elektroinstalace jiného elektrického zařízení, včetně elektrických kolektorů solární energie a podlahového topení
- instalace elektroměrů
- instalace osvětlení a signalizačních systémů pro silnice, letiště a přístavy
Do oddílu 43 se také zatřiďují jakékoliv instalační práce, díky kterým lze zajistit funkčnost stavby. Což toto není.Pokud by byla k tomuto nutná nová elektroinstalace, kterou by jste taky prováděli - tak přenos. POkud dodáte zařízení, zapojíte volně, tak bez přenosu.
Ještě jsem taky někdo dával odkaz na: http://www.ucetni-portal.cz/rezim-preneseni-danove-povinnosti-podle-92e-zdph-456-v.html , bod 4. , což je taky zajímavé... :-)
Také bych toto fakturovala s daní. Co na to odběratel?
Nejdříve všem děkuji za názor. Odběratelé jsou zatím v pohodě a neřeší to, obě dvě strany to chápeme tak, že se nejedná o stavební činnost. Dle mého názoru je to dodání techniky a její propojení, pokud bych zasáhla do rozvaděče, tak je to PDP, ale pokud jen propojuji a pověsím, tak ne, aspoň si to tak myslím. Ulevilo se mi, že máte podobný názor a budu tedy nadále pokračovat ve fakturaci s DPH a doufat, že to tak je správně:) Ještě jednou děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 5. 2012 12:55
Dobrý den,
zkouším již po několikáte a stále nevím správnou odpověď. Jsme firma,která vybavuje školící místnosti tzn. dodání projektoru, který se upevní do držáku na zeď a od něj se vede kabel volně nebo v liště na zdi do dalšího přístoje nebo zásuvky. Někdo tvrdí, že to není PDP někdo, že je. Mohla byste mi, prosím poradit ?
Předem děkuji