Re: registrace - příjem § 9
Ze stránek státní správy:
Zemřel-li daňový subjekt dříve, než bylo podáno přiznání k dani, je právní nástupce (s výjimkou právního nástupnictví státu) povinen podat přiznání za zemřelý daňový subjekt do 6 měsíců po jeho úmrtí.
Zjevně je tam u vás na FÚ zase jeden odborník :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
18. 5. 2012 13:30
Dobrý den,
když má člověk příjem jen ze zaměstnání a pak z nájmu, je nějak registrován na FÚ?
Rodině se totiž ozvali z FÚ, že zemřelý otec je tam registrován (před několika roky měl v přiznání příjem z pronájmu pozemků, poslední roky už ne, jen za prodej dřeva) a že se musí registace zrušit.
Dost mě tohle překvapilo.
Také jsem vystavila za zemřelého přiznání k DPFO za 2011 (umřel 11/2011), podala manželka v 2/2012. Volali že se má podat až po 6. měsících od úmrtí, já ze zákona pochopila do 6 měsíců nebo tam je něco okolo toho až bude ukončeno dědické řízení, to mají už také hotové. Kdy se má teda podávat?
Díky.