Re: ukončení pracovního poměru po RD
když podáte sama výpověď a pak nastoupíte na ÚP, tak budeme mít podporu krácenou - je dobré napsat do výpovědi, že rozvazujete prac. poměr z vážných důvodů, tj. nezbytné osobní péči o dítě ve věku do 4 let (v tomto případě není krácení, jelikož je to vážný důvod pro skončení PP)..
co se týče zbývající dovolené - tu určuje zaměstnavatel, takže k výpovědi přiložte i žádost o čerpání řádné dovolené od 23.7. do 31.7. a uvidíte, jak se k této žádosti zaměstnavatel vyjádří - buďto bude souhlasit nebo nebude a vy na těch pár dní nastoupíte (v tomto případě Vám dovolenou při skončení PP zaměstnavatel proplatí)....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 5. 2012 10:41
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu ohledně ukončení pracovního poměru po RD. Se zaměstnavatelem jsme se nepohodli a do práce nechci nastoupit. Když dám nyní výpověď, poběží mi dvouměsíční výpovědní lhůta ... tedy do konce července 2012. Dcera se narodila 20. července 2009. Zbývá mi ještě 10 dní dovolené, kterou jsem si nevybrala. Musí mi zaměstnavatel umožnit čerpat dovolenou, nebo je to zcela na něm a může mě nutit nastoupit do práce? Jestli mám správné informace, tak bych měla nastoupit 21. července, respektive 23.července? Zbývající dovolenou je povinnen mi proplatit?
Děkuji za radu
Monika