Re: daňové odpisy nebo ztráta z minulých
ztrátu můžete uplatnit v následujících 5-ti letech od vzniku ztráty, takže když neuplatníte letos, můžete v dalších letech (v přiznání je na to extra tabulka, kde se to rozepíše)... na daň. odpisy máte nárok, není to však povinnost, takže uplatněte daň. odpisy a ztrátu v dalších letech....
ano, doporučuji však postup opačný. Napřed ztrátu , pak odpisy.
O odpis "nepřijdete", ale nárok na odečet ztráty je jen 5 let
možná teď budu mít hloupu otázku, ale ztráta mi ovlivní jen daň z příjmu, sníží mi daňový základ, ale nebude to mít vliv na vyměřovací základ pro sociální a zdravotní pojištění, kdežto odpisy mi sníží i základ pro SZ a ZP nebo se pletu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 5. 2012 6:13
Společnost vykázala v roce 2010 daň. ztrátu. V roce 2011 pokud neuplatní daň. odpisy bude zisk. Musí uplatnit nejprve daň. odpisy nebo může uplatnit ztrátu z minulých let a odpisy neuplatnit ?? Zkrátka co má přednost v daňovém přiznání ?? Daňové odpisy nebo ztráta nebo co je výhodnější ??