Re: daňové odpisy nebo ztráta z minulých
ztrátu můžete uplatnit v následujících 5-ti letech od vzniku ztráty, takže když neuplatníte letos, můžete v dalších letech (v přiznání je na to extra tabulka, kde se to rozepíše)... na daň. odpisy máte nárok, není to však povinnost, takže uplatněte daň. odpisy a ztrátu v dalších letech....
ano, doporučuji však postup opačný. Napřed ztrátu , pak odpisy.
O odpis "nepřijdete", ale nárok na odečet ztráty je jen 5 let
možná teď budu mít hloupu otázku, ale ztráta mi ovlivní jen daň z příjmu, sníží mi daňový základ, ale nebude to mít vliv na vyměřovací základ pro sociální a zdravotní pojištění, kdežto odpisy mi sníží i základ pro SZ a ZP nebo se pletu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
20. 5. 2012 6:13
Společnost vykázala v roce 2010 daň. ztrátu. V roce 2011 pokud neuplatní daň. odpisy bude zisk. Musí uplatnit nejprve daň. odpisy nebo může uplatnit ztrátu z minulých let a odpisy neuplatnit ?? Zkrátka co má přednost v daňovém přiznání ?? Daňové odpisy nebo ztráta nebo co je výhodnější ??