Pracovní volno

• (neregistrovaný)

21. 5. 2012 9:24

Zaměstnanec se dohodl se zaměstnavatelem na pracovním volnu bez náhrady mzdy z důvodu peče o osobu blízkou. Takže se stává pojištěncem státu. Jakým kodem hlásit na zdravotní pojišťovnu. Žádný z uvedených mě na danou situaci nepřipadá vhodný.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 5. 2012 9:57

jasná (neregistrovaný)

Re: pracovní volno
      Osoba pobírající dávku pomoci v hmotné nouzi a osoby s ní společně posuzované (platí od 1. 1. 2007)

Podmínkou je, že tyto osoby nejsou podle potvrzení plátce dávky pomoci v hmotné nouzi v pracovním ani obdobném vztahu ani nevykonávají samostatnou výdělečnou činnost, nejsou v evidenci uchazečů o zaměstnání a nejde o poživatele starobního, plného invalidního, vdovského nebo vdoveckého důchodu, ani o poživatele rodičovského příspěvku nebo o nezaopatřené dítě.

• 21. 5. 2012 10:19

xJ (neregistrovaný)

A nejedná se o tyto osoby?
      Osoby pečující o osoby závislé na péči jiné osoby ve stupni II, III anebo stupni IV a osoby pečující o osoby mladší 10 let, které jsou závislé na péči jiné osoby ve stupni I

tady je to kod L
      a podrobně tady:
      http://www.vzp.cz/otazky-a-odpovedi/pojistne-na-zdravotni-pojisteni/104.castecny-uvazek-neplacene-volno-pece-o-osobu-blizkou

• 21. 5. 2012 10:43

K. (neregistrovaný)

děkuji za odpověď když jsem četl kod L nabyl jsem dojmu, že se vztahuje pouze k osobě pečující osobně atd.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).