Re: pracovní volno
Osoba pobírající dávku pomoci v hmotné nouzi a osoby s ní společně posuzované (platí od 1. 1. 2007)
Podmínkou je, že tyto osoby nejsou podle potvrzení plátce dávky pomoci v hmotné nouzi v pracovním ani obdobném vztahu ani nevykonávají samostatnou výdělečnou činnost, nejsou v evidenci uchazečů o zaměstnání a nejde o poživatele starobního, plného invalidního, vdovského nebo vdoveckého důchodu, ani o poživatele rodičovského příspěvku nebo o nezaopatřené dítě.
A nejedná se o tyto osoby?
Osoby pečující o osoby závislé na péči jiné osoby ve stupni II, III anebo stupni IV a osoby pečující o osoby mladší 10 let, které jsou závislé na péči jiné osoby ve stupni I
tady je to kod L
a podrobně tady:
http://www.vzp.cz/otazky-a-odpovedi/pojistne-na-zdravotni-pojisteni/104.castecny-uvazek-neplacene-volno-pece-o-osobu-blizkou
děkuji za odpověď když jsem četl kod L nabyl jsem dojmu, že se vztahuje pouze k osobě pečující osobně atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 5. 2012 9:24
Zaměstnanec se dohodl se zaměstnavatelem na pracovním volnu bez náhrady mzdy z důvodu peče o osobu blízkou. Takže se stává pojištěncem státu. Jakým kodem hlásit na zdravotní pojišťovnu. Žádný z uvedených mě na danou situaci nepřipadá vhodný.
Děkuji