Re: Vrácení peněz
Jde internetový obchod Pepa.cz. Pepa.cz je nejspíš jen prostředník nabídek, ale komunikace s pracovnicí ze spol. Pepa.cz nebylo vůbec jednouduché. Paní se mě ptala stále dokola, moje odpovědi ignorovala a zase se ptala na to samé. Jinak obchod ze kterého zboží pocházelo: Velkoobchod LENEPA PLUS s.r.o.
Adresa: Rytířská 6/410, Praha 1
Re: Vrácení peněz
Děkuji, dám si na ně pozor a Vám přeji hodně úspěchů u ČOI, nesnáším podvodníky!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 5. 2012 11:07
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně vrácení peněz za zboží zakoupené v internetovém obchodě.
Zboží jsem vrátila z důvodu klamavé reklamy. Zboží neodpovídalo ani zdaleka obrázku, bylo popsáno lihovým fixem. Barvy rozpité všude. Tvrdí mi, že mají 30 dní na vrácení peněz, ale tady nejde o reklamaci, ale od odstoupení od "kupní smlouvy". Mám nárok do 14 dní na okamžité vrácení peněz? Můžete mě odkázat přímo na paragraf, který se na to vztahuje?
Lze se proti takovému chování obchodníka bránit? Jejich daňový doklad nemá náležitosti daňového dokladu podle zákona, klamají zákazníky, zboží není ani v kvalitě kterou uvádí. Místo prostěradla mi přišel "hard". Povlečení vypadalo jak kdyby ho vykoupali někde v blátě. Jednání firmy je otřesné. Má nějaký smysl dát podnět ČOI?
Ráda bych ostatní ušetřila podobných situací.