Chybně vystavená faktura

• 22. 5. 2012 13:40

Dobrý den,
    prosím o radu. V lednu jsme chybně vystavili fakturu. Teď jsme to zjistili a já si nejsem úplně jistá, jak pokračovat.
    1/ udělám ODD k té původní faktuře - jaké DUZP? Je tam chybně uvedená sazba (místo přenesené povinnosti tam je 20%) - §43 ZDPH. Vzhledem k tomu, že je to na dodatečné přiznání, tak předpokládám, že asi stejné jako původní faktura. A dodatečné můžu podat až když mi druhá firma pošle ODD potvrzený, ale dodatečné bude za leden, je to tak?
    2/ nová faktura se správnými údaji - jaké DUZP - také stejné jako původní doklad nebo to mám udělat s květnovým datem?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 5. 2012 9:43

ave (neregistrovaný)

Re: Chybně vystavená faktura
      ad2/ jaký další nový doklad - faktura? Ten ODD by měl obsahovat tu změnu, ne?

• 23. 5. 2012 11:11

Shaarka

Re: Chybně vystavená faktura
      No ono je to celé takové zamotené. Kromě chybné sazby je tam ještě chybná výše záloh, tím pádem i chybně dopočtený základ pro PDP. Zálohy jsou ještě ke všemu z roku 2011, takže s jinou sazbou DPH. No prostě mám pocit, že napravit všechny chyby na jednom dokladu by napáchalo ještě větší škodu, tak jsem se rozhodla vystavit celý nový daňový doklad a ODD také na celý původní doklad.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).