Oprava chybného zaúčtování

• (neregistrovaný)

22. 5. 2012 14:26

Dobrý den,
    prosím o názor, jak pracují jiné programy na účetnictví. Účtuji ve firmě v programu, který si zpracovává majitel sám. Nyní mi zablokoval jakékoli možnosti opravy zadaného a zaúčtovaného dokladu (např. chybný účet, datum, popis, v.s.,...) Vše chybné musím nyní opravovat pouze dalšími opravnými doklady. Zdá se mi to velmi nerozumné, ale nemám zkušenosti s jinými programy. Jsem z toho nešťastná, při představě vytvoření dalšího vnitřního dokladu při jakékoli mýlce. Prosím, jaký je Váš názor? Předem děkuji za ohlasy.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 5. 2012 9:02

m. (neregistrovaný)

Re: Oprava chybného zaúčtování
      Majitel postupuje správně. Účetní obvykle mají minimum opravných dokladů, jednou zaúčtované nelze měnit.

• 23. 5. 2012 9:29

DM (neregistrovaný)

No tedy ....můžu měnit jakýkoliv doklad do aleluja. A nepamatuji si jakýkoliv program za svou 20 letou praxi, který by mi činil takový problém. Snad jen v bance při účtování na účty klientů to nešlo opravovat a tam se to dá lehce pochopit. A nebylo to z důvodu účetních, ale z důvodů přehlednosti pro klinty. Ani účetní nejsou neomylné a mají své dny.

• 23. 5. 2012 10:03

mizave (neregistrovaný)

Já si myslím, že to je věc názoru. Pokud učtujete sama, tam bych souhlasila s opravami, ve velké firmě, kde je řada uživatelů je to problém. Otazkou je, jak se pak orientovat při opravě opravného dokladu :-))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).