Re: Vrácení ELDP z programu Pohoda
>Dobrý den,
>
>dnes mi přišel z OSSZ email, že mám předělat zaslané
>ELDP na originál tiskopisy vydané OSSZ. ELDP jsem
>vytiskla z Pohody a mám tu i originál z OSSZ a nemohu najít
>rozdíl. Ty 2 formuláře mi připadají do puntíku
>stejné.
>
>Stalo se vám to někomu?
Stalo, už před lety, od té doby vím, že ten jejich origoš se liší o nějaký ten milimetřík, a protože jim ten jejich stroj bere jenom ty jejich papíry, musela jsem taky předělávat. Kupodivu, když nyní tisknu na originály a čísílka mi přesahují přes rámečky, je to v pořádku a nevracejí mi je....
>
Pokud máte Pohodu používejte odesílání elektr. a nemáte problém. Není to až tak komplikované při pořízení el.kval.certifikátu.
Ten z OSSZ je také barevný, vždyť říkám, že je absolutně totožný, i ten kod dole je stejný (ČSSZ 89 387 2 - IV/2011). Ti prgramátoři z Pohody to tam nahrávají stejně nějak od nich.
A co ted s tím? Přepsat ručně do těch jejich formulářů? Ale jak ? Psací stroj už nikdo nevlastní, tak když to vyplním propiskou bude jim to stačit?
A moc vám oběma díky za názor.
Mě to taky vždycky vrátili, tak tisknu několikrát, než se mi podaří trefit do kolonek, je to o nervy. Přitom když vytisknu PDF tiskopis s barevným pozadím, mám to taky totožné, ale síla papíru je jiná. A to byl a je problém. Tak bojuji dál.
Viz § 39 odst. 56 zákona č. 582/1991 Sb.:
(6) Evidenční listy se předkládají na tiskopisech vydaných orgány sociálního zabezpečení nebo způsobem uvedeným v § 123e odst. 2 a 3.
To o těch originálních tiskopisech platí od roku 2004, kdy se najelo na roční ELDP. Chápu, že je to šílený opruz, ale nechápu, že to pořád někdo řeší. Už 8 let OSSZ vyžaduje orig.tiskopisy, protože těm babám, které to přijmou, podepíšou a pošlou na ČSSZ, se to jako nečitelné vrátí na stůl a ony to musí přepsat. Pochopte, že se tomu brání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 5. 2012 9:15
Dobrý den,
dnes mi přišel z OSSZ email, že mám předělat zaslané ELDP na originál tiskopisy vydané OSSZ. ELDP jsem vytiskla z Pohody a mám tu i originál z OSSZ a nemohu najít rozdíl. Ty 2 formuláře mi připadají do puntíku stejné.
Stalo se vám to někomu?