Re: Vrácení ELDP z programu Pohoda
>Dobrý den,
>
>dnes mi přišel z OSSZ email, že mám předělat zaslané
>ELDP na originál tiskopisy vydané OSSZ. ELDP jsem
>vytiskla z Pohody a mám tu i originál z OSSZ a nemohu najít
>rozdíl. Ty 2 formuláře mi připadají do puntíku
>stejné.
>
>Stalo se vám to někomu?
Stalo, už před lety, od té doby vím, že ten jejich origoš se liší o nějaký ten milimetřík, a protože jim ten jejich stroj bere jenom ty jejich papíry, musela jsem taky předělávat. Kupodivu, když nyní tisknu na originály a čísílka mi přesahují přes rámečky, je to v pořádku a nevracejí mi je....
>
Pokud máte Pohodu používejte odesílání elektr. a nemáte problém. Není to až tak komplikované při pořízení el.kval.certifikátu.
Ten z OSSZ je také barevný, vždyť říkám, že je absolutně totožný, i ten kod dole je stejný (ČSSZ 89 387 2 - IV/2011). Ti prgramátoři z Pohody to tam nahrávají stejně nějak od nich.
A co ted s tím? Přepsat ručně do těch jejich formulářů? Ale jak ? Psací stroj už nikdo nevlastní, tak když to vyplním propiskou bude jim to stačit?
A moc vám oběma díky za názor.
Mě to taky vždycky vrátili, tak tisknu několikrát, než se mi podaří trefit do kolonek, je to o nervy. Přitom když vytisknu PDF tiskopis s barevným pozadím, mám to taky totožné, ale síla papíru je jiná. A to byl a je problém. Tak bojuji dál.
Viz § 39 odst. 56 zákona č. 582/1991 Sb.:
(6) Evidenční listy se předkládají na tiskopisech vydaných orgány sociálního zabezpečení nebo způsobem uvedeným v § 123e odst. 2 a 3.
To o těch originálních tiskopisech platí od roku 2004, kdy se najelo na roční ELDP. Chápu, že je to šílený opruz, ale nechápu, že to pořád někdo řeší. Už 8 let OSSZ vyžaduje orig.tiskopisy, protože těm babám, které to přijmou, podepíšou a pošlou na ČSSZ, se to jako nečitelné vrátí na stůl a ony to musí přepsat. Pochopte, že se tomu brání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
23. 5. 2012 9:15
Dobrý den,
dnes mi přišel z OSSZ email, že mám předělat zaslané ELDP na originál tiskopisy vydané OSSZ. ELDP jsem vytiskla z Pohody a mám tu i originál z OSSZ a nemohu najít rozdíl. Ty 2 formuláře mi připadají do puntíku stejné.
Stalo se vám to někomu?