Re: likvidace společnosti-PPM,odstupné?
Byla jsem na umělém oplodnění a nemocenskou mi lékař nabízel už dávno, takže s tím problém nebude.
Takže to jde vyřešit tímto způsobem, že začnu marodit 1.7.2012. Platí pro mne ochranná lhůta 7 dní, i když odcházím pro nadbytečnost ju a spol.bude v likvidaci?
Veroni
pokud je firma v likvidaci, tak je možné, že byste s výplatou např. odstupného mít problém mohla (záleží, kdy vstupuje do likvidace a jestli má firma vůbec nějaké peníze)
pokud onemocníte až po ukončení PP (nejpozději do 7 kal.dnů po uk. PP), tak nebudete mít placených 1. 21KD nemoci
pokud ale onemocníte dříve, záleží kdy, tak budete náhradu za nemoc. dávky mít placené (alespoň část dnů - záleží, od kdy budete mít neschopenku)
ve Vašem případě bych využila § 53/2 Zákoníku práce (v platném znění je např. zde na liště)
Ale pokud se firma zruší, tak to moc nepomůže. Možná lepší mít raději 21 neplacených dní a potom nemocenskou až do porodu, než protahovat PP a potom to odstupné třeba ani nedostat, když firma nebude mít peníze, nebo na ně čekat bůhví jak dlouho. Ale to záleží na tazatelce.
Nemám spekulace o nemocenských ráda, ale při umělém oplodnění ji opravdu často lékaři doporučují. Zvlášť s přihlédnutím k vykonávané práci. Já bych navrhovala nechat si vysatvit neschopenku od 11.6. a prohlásit, že na dalším zaměstnávání netrvám. Tak budete mít i prvních 21 dnů placených a PP skončí 30.6. s odstupným v červnové mzdě.
Děkuji mockrát za radu. Vidíte, to mi ani nenapadlo, že nebudu mít 21 dní peníze, ale vypadá to jako nejlepší řešení. Zatím na odstupné je, takže raději toho využiji a skončím 30.6. a 1.7.začnu marodit a od 22.7. mi bude vyplácet OSSZ. Tam už by neměl být žádný zádrhel viďte. Nebo vás ještě něco napadá?
Děkuji.
když
>>>>odcházím pro nadbytečnost ju a spol.bude v likvidaci?
>>>>Veroni
>>>
>>>pokud je firma v likvidaci, tak je možné, že byste s
>>>výplatou např. odstupného mít problém mohla (záleží,
>>>kdy vstupuje do likvidace a jestli má firma vůbec
>>>nějaké
>>>peníze)
>>>pokud onemocníte až po ukončení PP (nejpozději do 7
>>>kal.dnů po uk. PP), tak nebudete mít placených 1.
>>>21KD
>>>nemoci
>>>pokud ale onemocníte dříve, záleží kdy, tak budete
>>>náhradu za nemoc. dávky mít placené (alespoň část dnů
>>>-
>>>záleží, od kdy budete mít neschopenku)
>>>ve Vašem případě bych využila § 53/2 Zákoníku práce
>>>(v
>>>platném znění je např. zde na liště)
>>
>>Ale pokud se firma zruší, tak to moc nepomůže. Možná
>>lepší mít raději 21 neplacených dní a potom
>>nemocenskou
>>až do porodu, než protahovat PP a potom to odstupné
>>třeba ani nedostat, když firma nebude mít peníze,
>>nebo
>>na ně čekat bůhví jak dlouho. Ale to záleží na
>>tazatelce.
>
>Děkuji mockrát za radu. Vidíte, to mi ani nenapadlo,
>že nebudu mít 21 dní peníze, ale vypadá to jako
>nejlepší řešení. Zatím na odstupné je, takže raději toho
>využiji a skončím 30.6. a 1.7.začnu marodit a od 22.7. mi
>bude vyplácet OSSZ. Tam už by neměl být žádný zádrhel
>viďte. Nebo vás ještě něco napadá?
>Děkuji.
Udělejte to jak radí paní Renata, omaroďte tedy od začátku června, ale ihned zaměstnavateli písemně oznamte, že na prodloužení pracovního poměru netrváte a že PP skončí 30.6. Tak budete mít neplacené jen první 3 dny, potom do 21. dne náhradu od zaměstnavatele a dál nemocenské dávky. Ta varianta, co jsem psala prvně s maroděním po skončení , tam byste opravdu neměla od 3. do 21. dne náhradu mzdy. A když zaměstnavatel zatím peníze má, tak to tak udělejte. A hlavně ať je mimčo v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
23. 5. 2012 9:15
Dobrý den,
potřebovala bych poradit, co mám dělat, abych se neošidila.
:-(
Společnost, kde pracuji bude brzo v likvidaci a já jsem dostala výpověď pro nadbytečnost a mám končit k 30.6.2012 (2 měsíce, 3xodstupné). Před třemi týdny jsem otěhotněla. Práci těžko seženu a tak mám v plánu jít marodit až do mateřské. Ale nerada bych se ošidila i o odstupné. Mám tedy vydržet v práci do 30.6., nechat si vyplatit odstupné a začít marodit 1.7.2012? Je to takto správné? A nepřijdu o mateřskou, když společnost bude už v likvidaci, když já budu začínat mateřskou? Jsem u společnosti 10 let.
Děkuji mockrát za radu.
Veroni