Re: srážky ze mzdy na vlastní žádost
Nevím, jak názory ostatních, ale nám na školení říkali, že můžeme posílat jen mzdu jednou částkou - max zálohu na mzdu a doplatek mzdy, poplatky bance spojené s posláním dalších částek na cizí účty na žádost zaměstnance by musely být nedaňovým nákladem, zaměstnavatel není "sekretářkou" zaměstnance...... a tak dále. Takže to neděláme.
ale to je problém toho zam-ce
bohužel, doba je taková, že bude exekucí asi přibývat a pak chudák MÚ, protože za srážky a odesílané platby odpovídá
už jsem se setkala na školení, kdy se tam probíral případ, že začínající MÚ chybně srážela a odváděla srážky na exekuce a exekutor to požadoval po ní (firmě)
jak to dořešili potom v praxi, nevím
ale každopádně je mzdová úč. v nevýhodné situaci - musí srážet a odvádět dle zákona a odměňována je za práci (ať má či nemá exekuce, takže vlastně čím víc problémových zam-ců, tak je na tom hůře)
to exekutoři, ti čím více exekucí, tím lépe pro ně
kontaktoval mne právě úřad práce, že má paní dluh a pokud paní nebude splácet předá to k exekučnímu vymáhání a takovýmto srážkám, kde se částka díky nákladům na exekuci vyšplhá ještě mnohem výše, jedná se o 2000 Kč po 400 Kč. Paní mi předá papír, kde žádá o zaslání části mzdy zde, jinak má výplatu hotově tedy budu mít náklad jen za jeden účet. Ale uznávám, že to již dělat nebudu, snažím se všem vyhovět, ale šiju bič jedině na sebe. Děkuji moc za rady
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 5. 2012 9:45
mohu srážet na žádost zaměstnance část finančních prostředků a přeposílat je jinam. Asi sepsat nějakou dohodu že?