Re: kontrola z OSSZ v prvních 3 týdnech
chodí, ani nemusí žádat zaměstnavatel OSSZ
Tak prosím z vlastní zkušenosti - OSSZ byla u mne (marodila jsem asi po 10 letech ) 1x v době prvních 14 dnů nemoci, dále potom 1x v době, kdy jsem měla vycházky a 1x po 10 dnech po ukončení neschopenky. A vždycky mi tam nechali ten výhrůžný lístek, jak jsem povinna doložit, bla , bla. Když marodím, tak prosím, ale když už jsem uschopněna, tak mě to docela naštvalo.
Zaměstnavatel na mě kontrolu zcela jistě neposlal, protože mě jak blbku v době vycházek vozili do práce a z práce, protože to neměl kdo dělat. Tak aspoň to nejnutnější.
Jo a lékařka na mě kontrolu taky neposlala, protože mě zná a ví, že bych vycházku nepřetáhla ani minutu a marodím, jen když mám smrt na jazyku.
jenže jsem dobře dostupná MHD a na můj dotaz, jakto že nekontrolují lidi, kteří marodí víc jak 3 měsíce na vesnicích - nemají peníze.
Takže se mi naši zaměstnanci pěkně smáli, že marodím jednou za uherský rok a mám tolik kontrol a někteří každý rok minimálně čtvrt roku a nic.
Mám obdobnou zkušenost - kontrola 2 dny po propuštění z nemocnice, zaměstnavatel ani lékařka ji určitě neposlali ( ti sami byli naopak překvapeni). A před časem, když jsem na některé naše zaměstnance posílala kontrolu, odepsali mi, že je hodně sněhu, že se k nim nedostanou, že provedou kontrolu se zlepší počasí. No nevím, já do té práce dojet musím, i když je ošklivo...
Příspěvek z Hradce Králové
Pán nikdy nemarodil. Z nenadání mu zjistili rakovinu, tak ho během dvou dnů hospitalizovali a hned třetí den měl kontrolu doma. Když jen po 10 dnech pustili na revers našel ve schránce již druhé upozornění od OSSZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 5. 2012 10:52
dobrý den, zajímá mne jestli chodí kontrola z OSSZ v prvních 3 týdnech nemoci. Děkuji za vaše odpovědi.