Re: návrat po rodič.dov.po 2 dnech výpov
Ten průměrný výdělek mi musí pro úřad práce potvrdit zaměstnavatel, nebo stačí úřadu práce dát platový výměr potvrzení od zaměstnavatele po skončení rodičovské dovolené? Protože na evidenčním listě byl uveden průměr před rodičovskou dovolenou.Co tedy na úřadu práce doložit? Děkuji za odpověď.
Úřad práce má tiskopis, je možné ho stáhnout ze stránek MPSV, mzdová vám ho vyplní. Nepíšete, jestli končíte 31.5. nebo jestli jste teprve v květnu dostala výpověď. Jestli končíte teď a výpověď jste dostala v březnu, záleží na tom, jestli jste stihla v březnu odpracovat 21 dnů. Pak by byl použit skutečný průměr. Jestli ne, použije se pravděpodobný. Jestli jste teprve teď dostala výpověď a budete končit 31.7.12, bude použit průměr z května a června.
Slovní spojení "výpověď dohodou" je nesmysl. Je buď výpověď (to nejprve běží 2 měsíce výpovědní doba a pak teprve poměr končí) nebo dohoda (výpovědní doba není, poměr končí dohodnutým dnem). U Vás zřejmě půjde o dohodu,Vy jste se se zaměstnavatelem dohodla na ukončení poměru dnem 18.5., což je ve 2. čtvrtletí. V předešlém čtvrtletí (tj. v lednu až březnu) jste nic neodpracovala, takže z toho čtvrtletí nejde vypočítat nějaký průměr. Zaměstnavatel proto stanoví nějaký pravděpodobný (tzn. odhadnutý) hodinový průměr a pomocí tohoto průměru vypočítá pravděpodobnou čistou průměrnou mzdu, kterou potvrdí na ten tiskopis od ÚP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 5. 2012 12:14
Dobrý den obracím se na Vás s dotazem- po mateřské,rodičovské dovolené /3roky/ jsem nastoupila zpět do zaměstnání. Po 2dnech jsem dostala výpověď z organizačních důvodů k tomu odstupné.Z čeho se mi bude vypočítávat podpora v nezaměstnanosti? Z posledního čtvrtletí před mateřskou, nebo 2 měsíce ze státního průměru v kombinaci 1měsíc pravděpodobného výdělku, nebo úplně jinak? Děkuji za odpověď