Re: Založit sklad?
SW máme Pohodu, ta automaticky jede v typu B. Také jsem říkala, že budeme účtovat v B. A ještě se zeptám, jak je to, když přijatá fa má cenu se slevou (tu slevu musím taky zaúčtovat?) A do skladu zadávám cenu z přijaté fa, že? A co se týká když vydávám fa a cena za zboží je větší než z přijaté fa, ten rozdíl nějak rozúčtovávám. Ptám se blbě, ale začínáme v tom, děkuji. Nejsme plátci DPH.
(501materiál)504 zboží/321 a (601 výrobky )604 zboží/311 rozdíl je zisk a na konci roku inveturu skladu účtovat na 112 MT-sklad a 132 ZB-sklad
Děkuji za radu, ale ať si čtu svůj dotaz od předu či od zadu, nikde jsem se nedočetla, kde jsem se na Vámi zodpovězenou radu ptala. Myslím si, že se na této diskuzi najdou ještě větší kopyta než jsem já. Lepší je 10x se zeptat než ze sebe dělat hogo fogo. Když nejste od toho,aby jste slušně poradil(a), tak nereagujte prosím. Děkuji.
Odpovědět jednoduše na Vaši otázku je opravdu těžké. Je moc obecná. Jedná se o metodiku vzniku nákladů a výnosů v návaznosti na čas, kterým je účetní období. Stejně tak nárust a úbytek aktiv či pasiv. Sklady jako takové jsou pouze dílčím nástrojem. Ocenění majetku a případná jeho aktivace a ...... no a to je účetnictví.
Nechci Vás urážet. A ani já nejsem dokonalá a spoustu věcí nevím.
Už jsem i nějaké to účetnictví zpětně předělávala, a věřte, je to pro všechny trápení.
Příjměte tedy omluvu.
Víte nejsem ten typ co si vyžaduje nějaké omluvy nebo gesta. Jen mě naštvalo, že jste mne skoro poslala ke smetáku, aniž byste mi nějak poradila (ale také vím, jak jste to myslela). Vím že má otázka byla začátečnická, ale já jsem začátečník a někde začít musím:-) S účetnictvím začínám a nějak se mi to motá. Tyto stránky jsou právě fajn, že člověku poradí lidé,kteří jsou v tom jako doma. Jinak děkuji za reakci a přeji hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 5. 2012 14:56
Dobrý den, jsme s.r.o. a chci se zeptat. Jakým typem (A, B) je lepší účtovat sklady. Začínáme v tom, tak tomu moc nerozumíme. Nakoupí se materiál (např. kabely) v nějaké ceně a pak je použijeme při práci, ale ve vyšší ceně. Takže rádby sklad nepotřebujeme,ale jak to je, když nám materiál zbyde nebo někdo nechce lístek? S čím to v účetnictví spárujeme oproti přijaté fa? Nějak se v tom motáme:-) Děkuji