Výpověď po rodičovské dovolené

• (neregistrovaný)

24. 5. 2012 16:06

dobrý den,
    potřebovala bych poradit ohledně výpovědi po rodičovské.
    Dcera má 8.7.2012 3 roky tudíž bych se měla vrátit do práce, zaměstnavatel pro mě ale práci nemá takže mi nabízí 2 měsíční výpovědní lhůtu s 3 měsíčním odstupným a ukončením tedy ke konci září. jde mi ale především o to že pro mě nemá žádnou normální práci a nabízí mi maximálně práci na ani ne poloviční úvazek kde bych pracovala za kolegyně co jsou zrovna na dovolené a poté neplacené volno. chtěla bych vědět na co mám právo jestli musím vzít i ten poloviční úvazek nebo prostě trvat na hlavním prac. poměru na necelé 3 měsíce a tudíž i s plným platem a pokud nemá tak je to jeho překážka a on mě nechá na neplaceném volno které mi ale nějakými procentami bude platit. on mi totiž nabízí že si odpracuji 21 dní ( ani nevím jak přišel zrovna na 21dní ) pak budu mít také nárok na dovolenou 5 dní a poté budu na neplaceném volnu kde mi bude platit jen zdrav. a socia. pojištění.
    také než jsem odcházela na mateřskou se mi zvedl plat - pro jakože lepší mateřskou. na mateřskou jsem nastupovala v půli května a navýšení mám od 1.1.2009 ale zaměstnavatel mi chce vyplacet plat i odstupné podle předcházející platu že to prý byla jen dobrá vůle.
    a ještě bych se chtěla zeptat z čeho se mi bude počítat podpora na úřadě, pokud bych ty necelé 3 měsíce byla na neplaceném volnu. nebo v případě že bych pracovala alespon pár dnů.
    děkuji lucie

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).