Re: Opět lékařské prohlídky
Dobře a je z toho něco, pokud ten posudek vydá jeho lékař? Je to přeci jen zdlouhavé - jsme více k vesnici a dostat se z jednoho místa na druhé bere vážně docela dost času! A není to jako ve městě, že se všude dostanete autobusem, takže pokud půjde pro výpis, pak k našemu lékaři, pak musí ten výpis vrátit zpět (u nás dávají totiž rovnou celé karty, takže se to musí vrátit pak zpět jeho lékaři) - aby si pak více vydělal než prodělal - ten čas na cestách mu nikdo nezaplatí:-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 5. 2012 7:14
Dobrý den,
vím, že je tu toho spoustu o lékařských prohlídkách, ale pořád mi jedno není jasné - co se stane, pokud pošlu brigádníka na lékařskou prohlídku k jeho lékaři (je to opravdu docela zdlouhavé - první pro kartu ke svému lékaři, pak ke smluvnímu a pak opět k jeho...). Může to být pro mě jako účetní nebo perzonalistku něčím napadnutelné? Z účetního hlediska je to náklad daňově uznatelný, ale co z hlediska perzonalistiky??? Můžete mi prosím někdo poradit?
Děkuji!