Re: Exekuce - nemocenská
Náš SW nelze "přelstít" a vychází pouze ze mzdy, oni tvrdí, že nemohu slučovat se mzdou nemocenskou, kterou nevyplácím, logiku to má. Takže jsem vycházela pouze ze mzdy,myslím, že v zákoně to není ošetřené dostatečně - tento případ. Možná, pokud by byla možná dohoda s OSSZ, aby vám sdělili, kolik mu vyplatí, vy byste zahrnula, ale přijde mi to vachrlaté a už jak to píšu, tak docela nesmyslné. Pak už jsem to neřešila a nemocenskou jsem nechala plavat. Něco jiného je, pokud marodí déle, tam dávám s přílohou k nemocenskému i přílohu s uvedením exekucí a vše co je potřeba.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 5. 2012 13:21
Zaměstnanci srážím exekuci, při pracovní neschopnosti
jsem informovala OSSZ. Vzhledem k tomu, že mu nemocenskou budou vyplácet jen za období 1. - 11.5.2012,
částka nebude stačit a exekuční srážku mu neprovedou.
Prosím o radu, zda já při provádění srážkyza květen budu vycházet ze mzdy, která mu vyjde a nebo musím nějak zohlednit nemocenskou, kterou mu vyplatili.
Ještě jsem se s tím nesetkala, díky.