Exekuce - nemocenská

• (neregistrovaný)

25. 5. 2012 13:21

Zaměstnanci srážím exekuci, při pracovní neschopnosti
    jsem informovala OSSZ. Vzhledem k tomu, že mu nemocenskou budou vyplácet jen za období 1. - 11.5.2012,
    částka nebude stačit a exekuční srážku mu neprovedou.
    Prosím o radu, zda já při provádění srážkyza květen budu vycházet ze mzdy, která mu vyjde a nebo musím nějak zohlednit nemocenskou, kterou mu vyplatili.
    Ještě jsem se s tím nesetkala, díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 5. 2012 14:16

jo (neregistrovaný)

Re: Exekuce - nemocenská
      Náš SW nelze "přelstít" a vychází pouze ze mzdy, oni tvrdí, že nemohu slučovat se mzdou nemocenskou, kterou nevyplácím, logiku to má. Takže jsem vycházela pouze ze mzdy,myslím, že v zákoně to není ošetřené dostatečně - tento případ. Možná, pokud by byla možná dohoda s OSSZ, aby vám sdělili, kolik mu vyplatí, vy byste zahrnula, ale přijde mi to vachrlaté a už jak to píšu, tak docela nesmyslné. Pak už jsem to neřešila a nemocenskou jsem nechala plavat. Něco jiného je, pokud marodí déle, tam dávám s přílohou k nemocenskému i přílohu s uvedením exekucí a vše co je potřeba.

• 28. 5. 2012 7:05

J. (neregistrovaný)

Re: Exekuce - nemocenská
      No ona mi OSSZ sdělila kolik mu vyplatila , tak si právě nejsem jistá. Ale ještě jsem nezkoušela, zda by mi program umožnil částku někam zadat. Každopádně děkuji za Vaši odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).