Re: účtování na zakázky - co to je?
a v programu, když účtuji tak např.
10 000,- 501/1 stavební material 5011/211
2 000,- 3433 DPH 20% 3433/211
a pak je kolonka středisko/ zakázka/,takže např. 02 /hotel Praha
no a pak když vyjedu zakázku 02, tak se mi k ní připadí vše co jsem zaúčtovala a vlastně vyjede mi výsledovka atd. záleží co k té zakázce potřebuji a nebo chci vědět, jsme stavební firma takže těch zakázek neboli středisek mám např. 30 a opravdu si na každou zakázku přidělím číslo, protože pak při kontrole na FU jsou schopni
kontrolovat, zda je možné na tu zakázku spotřebovat tolik betonu atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 5. 2012 16:54
Momentálně hledám práci účetní, chodím na pohovory a občas se mě zeptají, zda jsem zvyklá účtovat na zakázky. Co si mám pod tím představit? Jak se účtuje "na zakázky"?
Do teď jsem účtovala "pouze" stavební firmu. Samozřejmě k přijatým a vydaným fakturám se připisovalo číslo zakázky, ale to jsem v programu zadávala pouze evidenčně, ale šlo poté vyfiltrovat jednotlivé zakázky, jejich náklady a výnosy. Je to ono? Ještě mě napadá mít na každou zakázku svůj analytický účet.
Nebo prostě hledám "něco", co není, protože jsem zvyklá takto "na zakázky" účtovat běžně a nepřijde mi na tom nic zvláštního :-). Díky za reakce.