Re: roční zúčtování daně za r.2011
Požádal o provedení ročního zúčtování prostřednictvím formuláře Prohlášení poplatníka daně z příjmů ze závislé činnosti a z funkčních požitků? Podepsal a vyplnil str. 3 a 4? Pokud ano, tak mu měl být vyplacen přeplatek a bonus nejpozději v březnové mzdě.
Zákon o daních z příjmů § 38ch
Jedná se o děcko vašeho přítele? Pokud by nebyl otcem dítěte, nemá na zvýhodnění nárok.
Máte zaměstnavatele u kterého čerpáte mateřskou nebo rodičovskou dovolenou? Pokud ano, nestačí vaše čestné prohlášení, ale potvrzení že neuplatňujete zvýhodnění vy, musí vystavit váš zaměstnavatel. V případě, že by došlo z vaší strany k nějakému pochybení, má přítel možnost podat za rok 2011 daňové přiznání a v něm nárok na zvýhodnění uplatnit.
3roky předcházející nebyl problém,vyplňuje to vždy s jejich paní účetní.sami,už v lednu urgovali,ať donese čestné prohlášení ode mne.donesl, do únorové výplaty to nedali, prý "nejsou" peníze a tak každý měsíc... nechápu,že mu to neodečítají ze mzdy každý měsíc, když je to pak za celý rok větší částka.. taky má snad, jako zaměstnanec na něco právo... "doporučit" jim teda přečíst zákon výše uvedený,jak jste napsala . díky dáša
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 5. 2012 17:22
dobrý den,ráda bych se zeptala.přítel zaměstnavatele žádal,hned v lednu,o roční zúčtování daně za rok 2011,hlavně o slevu na dítě (nevím,jak to přesně popsat),neodečítají mu to měsíčně,ale zpětně za celý rok).já, protože jsem na mateřské,dodala jsem čestné prohlášení, že na dítě žádné slevy na dani neuplatňuji..do dnešního dne mu částku do výplaty nezahrnuli...má zaměstnavatel přímo nějakou povinnost ze zákona.. ? sami se zákoníkem práce ohánějí stále, kvůli každé drobnosti. díky dáša