Re: cizinec s trvallým pobytem v ČR
Pokud víte, že je daňový rezident, tak daňový domicil nepotřebujete. Daňový domicil požadujete po zaměstnancích, u kterých si nejste jistý, zda je to rezident nebo nerezident. Pokud je daňový rezident, můžete uplatnit daňové zvýhodnění v měsíci, stejně jako u každého jiného zaměstnance.
Musíte ho nahlásit na ÚP - informace o nástupu..., na OSSZ nahlásite stejně jako čecha, jen národnost dáte ukrajinskou a na ZP ho přihlásíte také jako čecha - záleží ale jestli ho na ZP vedou pod jejich číslem nebo pod rodným číslem - kdyžtak si od něj vyžádejte modrou kartičku od ZP a přihlásíte ho pod číslem, které je uvedeno na této kartičce
Re: cizinec s trvallým pobytem v ČR
Kartičku už jsem si vyžádala. Rodné číslo jsem si opsala z potvrzení o povolení pobytu. Jinak to že je rezident je dáno tím, že zde je přihlášen k trvalému pobytu, že? Už jsem z toho blázen... Děkuji mnohokrát!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
28. 5. 2012 11:17
Dobrý den, můžete mi prosím poradit? Přijali jsme zaměstnance, který pochází z ukrajiny a od 25.1.2010 má v pase přihlášení k trvalému pobytu v ČR. - je tento považován za rezidenta a nemusím ho evidovat jako cizince? A z hlediska daní z příjmů ze závislné č., sociálky a zdravotní ho vykazuji jako čecha? Nebo se na hlášenky uvádí kód cizince? Děkuji mnohokrát za odpovědi!