Re: cizinec s trvallým pobytem v ČR
Pokud víte, že je daňový rezident, tak daňový domicil nepotřebujete. Daňový domicil požadujete po zaměstnancích, u kterých si nejste jistý, zda je to rezident nebo nerezident. Pokud je daňový rezident, můžete uplatnit daňové zvýhodnění v měsíci, stejně jako u každého jiného zaměstnance.
Musíte ho nahlásit na ÚP - informace o nástupu..., na OSSZ nahlásite stejně jako čecha, jen národnost dáte ukrajinskou a na ZP ho přihlásíte také jako čecha - záleží ale jestli ho na ZP vedou pod jejich číslem nebo pod rodným číslem - kdyžtak si od něj vyžádejte modrou kartičku od ZP a přihlásíte ho pod číslem, které je uvedeno na této kartičce
Re: cizinec s trvallým pobytem v ČR
Kartičku už jsem si vyžádala. Rodné číslo jsem si opsala z potvrzení o povolení pobytu. Jinak to že je rezident je dáno tím, že zde je přihlášen k trvalému pobytu, že? Už jsem z toho blázen... Děkuji mnohokrát!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 5. 2012 11:17
Dobrý den, můžete mi prosím poradit? Přijali jsme zaměstnance, který pochází z ukrajiny a od 25.1.2010 má v pase přihlášení k trvalému pobytu v ČR. - je tento považován za rezidenta a nemusím ho evidovat jako cizince? A z hlediska daní z příjmů ze závislné č., sociálky a zdravotní ho vykazuji jako čecha? Nebo se na hlášenky uvádí kód cizince? Děkuji mnohokrát za odpovědi!