Re: náhrada ztráty na výdělku
Já to také tak dělám, ale právě mě zmátlo to nařízení které zvedá prům.výdělek o 1,6%... Teď jsem se ale na internetu dočetla že to platí pouze na ty případy, kdy se např. zaměstnanec přeřadí na jinou práci a má nižší mzdu - tím pádem ten rozdíl se valorizuje a zvyšuje o 1,6%. Minulý rok to bylo 3,9% a taky jsme nic neměnili ne? Teda doufám že jsem to pochopila správně - nikdo jiný se mi na diskuzi neozval, takže to nechám taky postaru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 5. 2012 11:27
Dobrý den,
potřebuji poradit ohledně výpočtu náhrady za ztráty na výdělku během pracovní neschopnosti našeho zaměstnance. Doslechla jsem se, že se od roku 2012 "zvyšuje průměrný výdělek rozhodný pro výpočet náhrady za ztrátu na výdělku o 1,6%". Jedná se o výpočet kdy se vyrovnává rozdíl mezi původním hodin.výdělkem a výdělkem po přeřazení na jinou práci (hůře placenou) - tzv. renta? nebo se jedná i o výpočet při úrazu - kdy zaměstnanec nastoupí na stejnou práci a počítá se pouze náhrada za období kdy byl nemocný?
Myslím si, že pro můj výpočet (náhrada jen po dobu pracovní neschopnosti) tato změna neplatí, myslím si to správně?
Děkuji za odpověď. JanaŘ