Re: Ukončení PP a nová PS- jeden zaměst
Já tedy nechápu, proč chcete ukončovat pracovní poměr.
Vždyť jí můžete jenom dodatkem změnit po určitou dobu náplň práce, když s tím bude souhlasit. Vyzkoušenou už ji snad máte dostatečně, ne? On by se takový nový pracovní poměr s novou zkušební dobou nemusel také vůbe líbit případné kontrole.
Já tedy nechápu, proč chcete ukončovat pracovní poměr.
Vždyť jí můžete jenom dodatkem změnit po určitou dobu náplň práce, když s tím bude souhlasit. Vyzkoušenou už ji snad máte dostatečně, ne? On by se takový nový pracovní poměr s novou zkušební dobou nemusel také vůbe líbit případné kontrole.
No taky mě to napadlo, když s tím vedení přišlo ( ale tu zkušebku chtějí- nebo možnost odebrat vedení- a paní by dál uklízela), proto se snažím zjistit. Paní máme ozkoušenou dostatečně- ale má toho nastarosti celkem hodně, kontroly, závozy materiálu, docházky, přijímání nových pracovníků, jednání se zákazníky a řešení případných reklamací....atd ( nemusí jí to jít)
Takže by šlo? - dohoda o změně PS po dobu vedení uklid. pracovníků na dobu od-do, mzdový výměr vedoucího úklid. prac., prac. náplň vedoucího úklid. pracovníků.
No a jak tam dát možnost odebrání vedení? Případně jejího odstoupení? ( proto chtěli tu zkušebku- nechtějí nikoho poškodit)
Prosím jak formulovat ?
No vždyť píšu, změnit náplň práce např. na měsíc nebo dýl a uvidí se, jak to půjde. Když tak se to prodlouží a nebo to skončí. Podstatné je, aby s tím paní souhlasila, což asi ano, když by dokonce kývla na skončení dohodou a nový PP se zkušební dobou.
Dobře zkusím navrhnout ještě jednou změnu PS ( Již jsem zkoušela). Pak je na nich, aby si obhájili u kontroly.
Pokud by nakonec řekli, že ukončí a bude nová PS.
Budu dělat zápočťák a přihlášky a odhlášky? myslím,že ne.
A nový průměr? ( jako u nového zaměstnance?)- myslím, že ne.
Díky moc.
Zápočťák, odhlášky a přihlášky by jste nové nedělala, pokud budou PP na sebe bezprosatředně navazovat (př. ukončíte v pátek a nový PP musí začít od soboty, pokud by byl nový PP od pondělka, museli by jste dělat přihlášky, odhlášky, zápočťák).
Průměr stanovíte nový, pravděpodobný. Bude vykonávat novou činnost, takže nemůžete použít průměr z předešlého PP, zaměstnankyni by jste poškodili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
28. 5. 2012 19:52
Dobrý den prosím o radu a kontrolu na co dát pozor. Mám prvně.
Jsme úklidovka s.r.o.
Ze stávajících uklízeček jsme vybrali jednu dobrou a chtěli by jsme, aby dělala mistrovou ostatním.
Takže ukončíme stávající PP dohodou. A od druhého dne bude mít novou PS "vedoucí úklidových pracovníků" na dobu určitou cca 1,5- 2 roky, se 6-ti měsíční zkušební dobou, platební výměr, náplň práce.
Nebude přetržka- je stále naším zaměstnancem-
1) průměr zůstane? A pokračuji
2) jen zadám novou mzdu
3) zápočťák, přihlášky, odhlášky nevystavuji.
Nebo by jste řešili jinak? Dohoda je možná, paní to chce dělat. Dodatek o změně + příplatek za vedení? Jak formulovat? Poradíte? Jak?
Potřebujeme zkušební dobu 6 měs. A dobu určitou.
Děkuji moc za rady.
Máňa ...