Re: Nepodepsaná dohoda o rozvázání PP
Co chce dojednávat, když dohodu o rozvázání PP odmítl? Pokud nebudete chtět pracovat 400 km od bydliště, tak Vám nezbyde nic jiného než podat sám výpověď. Zam-tel Vám výpověď nedá, když pro Vás práci má. Navíc by musel platit odstupné (pokud byste byl např. nadbytečný). Takže je to na Vás, jak se rozhodnete.
Vcelku nemá o čem rozhodovat. Zam-tel se ho evidentně potřebuje zbavit. Dohoda je o tom, že se dva dohodnou na něčem. To, že odmítl první návrh dohody, ještě neznamená, že nemůže zkusit dohodu s odstupným.
Také si myslím, že se ho zam-tel potřebuje zbavit. Proto mu dal dohodu, se kterou zam-ec nesouhlasil. Tak mu zam-tel nabídne místo dle smlouvy (třeba 400 km daleko). Pokud mu nebude chtět dát odstupné, tak se ho takto elegantně zbaví (zam-ec sám přijde s dohodou na uk. PP nebo sám podá výpověď), protože bude doufat, že místo takto daleko nevezme.
Já jsem nyní v prac.neschopnosti. Výpověď mi nemůže dát až po ukončení nemoci, pak poběží výp. doba a na dohodu nepřistoupím. Tak se mi mstí. Řekl, že má pro mě práci v sídle spol. Musím ji přijmout? Prosím o odkaz na §. Je to cca 400 km. Děkuji ještě jednou za Váš čas.
Nevím, odkud berete tu jistotu, že zam-tel Vám bude dávat výpověď. Vždyť píšete, že nemáte v PS konkrétní pracoviště, ale všechny pobočky zam-tele. Tak on pro Vás přece práci má - to, že je to pro Vás nevýhodné, to je asi ten důvod, proč nebude iniciativa skončení PP z jeho strany, ale bude muset být z Vaší. Nebo on Vám nabízel dohodu ukončení PP s odstupným (proč jste tedy na ni nepřistoupil)?
Jenže ve smlouvě máte "celá ČR", takže smůla , že jste nepřistoupil na dohodu s odstupným. Protože zaměstnavatel si zřejmě neuvědomil, že máte místo výkonu práce - celá ČR, tak vám chtěl ukončit PP dohodou z důvodu nadbytečnosti a odstupným. Nyní zjistil, že vám klidně může dát na pobočku 400 km daleko a tudíž není důvod, aby vám dával výpověď on s nárokem na odstupné. Počká si, až výpověď dáte vy, nebo budete chtít ukončit PP dohodou , protože práci ve 400 km vzdálené pobočce nemůžete nebo nechcete konat. Nebo máte nějaký dodatek smlouvy, že budete pracovat pro oblast SČ ?
Máte pouze dvě možnosti , a to buď budete pracovat na místě, které vám určí, nebo sám podáte buď výpověď (ale buď tak, aby výpovědní doba uběhla v době nemoci, nebo ty 2 měsíce byste musel odpracovat) nebo požádáte o ukončení PP dohodou. Samozřejmě bez nároku na jakékoliv odstupné.
Proč myslíte, že pravidelné pracoviště bude nová provozovna?
Pravidelné pracoviště má tento člověk již 9 roků určeno, od podpisu PS. Pokud to nemá přímo ve smlouvě, tak potm §34a).
Proto mě zajímá, jestli se může pravidelné pracoviště změnit jenom rozhodnutím zaměstnavatele.
Cituji z jiného zdroje: Váš zaměstnavatel se nicméně zásadně mýlí ve svém východisku, že náhrada cestovních výdajů přísluší zaměstnanci pouze v souvislosti s pracovní cestou. Podle § 152 zákoníku práce tato náhrada přísluší i v jiných případech, mimo jiné také při cestě mimo pravidelné pracoviště.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
30. 5. 2012 6:04
Nedávno mi můj zam-el nabídl dohodu o rozvázání PP. Tu jsem nepodepsal. Jsem v pracovní neschopnosti. Z toho důvodu se mi msti a nabídl mi práci v sídle společnost vzdálenou cca 400 km. Já pracuji jako manažer. V prac. smlouvě mám místo výkonu práce celá ČR. Musím na to přistoupit?
Výpověď dostanu ihned po ukončení nemocenské. Pak poběží 2 měs. výp. lhůta. Jak postupovat? Děkuji