HPP a DPČ - rizikové těhotenství

• (neregistrovaný)

30. 5. 2012 20:08

Dobrý den,
    jsem zaměstnaná od listopadu 2011 na HPP na snížený úvazek, pobírám 14328Kč hrubého a zároveň u stejné firmy od ledna 2012 mám i DPČ na jinou práci, kde mám hrubého 8000Kč. U obou mi zaměstnavatel odvádí pojistné.

Nyní jsem těhotná a pravděpodobně budu muset nastoupit na rizikové. Zajímá mě, kolik budu brát nemocenskou, jestli se HPP a DPČ sčítají? A jak dlouho mám nárok dávku pobírat?

Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 5. 2012 21:30

inzinyrka (neregistrovaný)

Re: HPP a DPČ - rizikové těhotenství
      Abyste mohla uplatnit dvě nemocenské dávky, požádáte lékaře o dvě neschopenky. Nesčítají se výdělky, ale neredukovaný denní vyměřovací základ, až ten se případně redukuje. Vyplácí se pak jedna dávka. Můžete ji pobírat až 380 kalendářních dní, tak dlouho zřejmě nemocná nebudete.

• 30. 5. 2012 21:34

xJ (neregistrovaný)

Na nemocenské dávky budete mít nárok z obou zaměstnání po celou dobu trvání pracovní neschopnosti a mateřská se také bude počítat z obou příjmů. Výpočet nemocenských dávek si můžete vyzkoušet tady:
      http://www.mpsv.cz/cs/11580

• 31. 5. 2012 9:14

Kara (neregistrovaný)

U té mateřské se podmínky posuzují v každém pracovním vztahu zvlášť, takže by i u DPČ musela splnit podmínku alespoň 270 kal. dnů pojištění před nástupem na MD. Možná to splní, nevím, kdy bude nástup na MD.

• 31. 5. 2012 10:37

iss (neregistrovaný)

= Ještě se zeptám, jak to je s těmi 270dny? Když budu na nemocenské, budou se mi počítat? Nebo se pozastaví? Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).