50 dní dovolené??

• (neregistrovaný)

1. 6. 2012 8:01

Dobrý den všem, kamarádka pracuje na poště jako doručovatelka a tvrdí, že má k dnešku 50 dní nevybrané dovolené. Jak je to možné? Může jí to pošta proplatit nebo si je může vybrat najednou??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 6. 2012 8:06

zdeni (neregistrovaný)

Re: 50 dní dovolené??
      Zrovna včera jsem se o tom bavila s pošťačkou co nám nosí do firmy poštu a také říkala, že mají skoro všichni ještě celou loňskou dovolenou a prý teď měli mít postupně 1měsíc dovolené a vzhledem k tomu, že nemají na brigádníky se dovolené ruší a stále se jim budou hromadit. Copak by na to asi říkal IP?
      Jinak k dotazu, zřejmě má 25 loňské a 25 letošní, takže když jí zaměstnavatel umožní vyčerpat v kuse třeba 40dní tak proč ne. Ale vzhledem k tomu co jsem psala výše, tak je to málo pravděpodobné. Proplatit lze jen při skončení PP.

• 1. 6. 2012 8:38

m.m.n (neregistrovaný)

Musím se zasmát - nemají na brigádníky - nedavno v tisku proběhlo číslo kolik miliard mají zisku - i když zisk nejsou skutečné peníze ale dělají z lidí stroje na vydělávání peněz pro pár horních a myslí si že jim to všichni věří. Ale není to jenom na poště. Mám kamarádku - dělá účetní a má taky celou loňskou dovolenou a desítky hodin přesčasů... No když chce člověk chodit do práce tak to tak prostě dneska je - vždyť lidí je dost ne?

• 1. 6. 2012 9:24

m.m.n (neregistrovaný)

myslím, že o té možnosti lidé ví ale ne každý si dovolí třeba na 14 dní kvůli možnosti v zákoně odejít na dovolenou. Ta moje kamarádka by tam asi potom zase musela vysedávat několik dní po práci aby to dohnala a dala dohromady měsíc kvůli uzávěrce... Je to trochu začarovaný kruh. Člověk chce vyhovět, nebýt konfliktní, udržet si práci a ve finále to ani nikdo neocení a časem se to bere jako samozřejmost a jakmile je člověk na dovolené tak se všichni diví že není v práci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).