Re: 50 dní dovolené??
Zrovna včera jsem se o tom bavila s pošťačkou co nám nosí do firmy poštu a také říkala, že mají skoro všichni ještě celou loňskou dovolenou a prý teď měli mít postupně 1měsíc dovolené a vzhledem k tomu, že nemají na brigádníky se dovolené ruší a stále se jim budou hromadit. Copak by na to asi říkal IP?
Jinak k dotazu, zřejmě má 25 loňské a 25 letošní, takže když jí zaměstnavatel umožní vyčerpat v kuse třeba 40dní tak proč ne. Ale vzhledem k tomu co jsem psala výše, tak je to málo pravděpodobné. Proplatit lze jen při skončení PP.
Musím se zasmát - nemají na brigádníky - nedavno v tisku proběhlo číslo kolik miliard mají zisku - i když zisk nejsou skutečné peníze ale dělají z lidí stroje na vydělávání peněz pro pár horních a myslí si že jim to všichni věří. Ale není to jenom na poště. Mám kamarádku - dělá účetní a má taky celou loňskou dovolenou a desítky hodin přesčasů... No když chce člověk chodit do práce tak to tak prostě dneska je - vždyť lidí je dost ne?
myslím, že o té možnosti lidé ví ale ne každý si dovolí třeba na 14 dní kvůli možnosti v zákoně odejít na dovolenou. Ta moje kamarádka by tam asi potom zase musela vysedávat několik dní po práci aby to dohnala a dala dohromady měsíc kvůli uzávěrce... Je to trochu začarovaný kruh. Člověk chce vyhovět, nebýt konfliktní, udržet si práci a ve finále to ani nikdo neocení a časem se to bere jako samozřejmost a jakmile je člověk na dovolené tak se všichni diví že není v práci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
1. 6. 2012 8:01
Dobrý den všem, kamarádka pracuje na poště jako doručovatelka a tvrdí, že má k dnešku 50 dní nevybrané dovolené. Jak je to možné? Může jí to pošta proplatit nebo si je může vybrat najednou??