Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 6. 2012 13:11
Dobrý den, nastoupila jsem do nového zaměstnání a musím řešit případ, který jsem dřív ještě neřešila a chtěla bych se touto cestou jen ujistit zda jednám správně.
Máme ve firmě zaměstnankyni, se kterou byla uzavřena PS do 31.5.2011, poté byla prodloužena na dobu určitou po celou dobu překážek ze strany nepřítomné zaměstnankyně, která je na RD. Tato smlouva byla poté ukončena dohodou ke konci r.2011 a od 1.1.2012 byla uzavřena nová, opět na dobu určitou do 30. 9. 2012.(bylo to vyřešeno takovým způsobem protože se nevědělo jestli celé mateřství a následné rodičovství dopadne po zdravotní stránce dobře). K dnešnímu dni tatáž zaměstnankyně nastoupila na druhou mateřskou . Má otázka zní zda mohu zaměstnankyni, která je jako zástup prodloužit smlouvu na dobu určitou kde formulace bude znít:......se prodlužuje na dobu určitou nejdříve do návratu zaměstnankyně z rodičovské dovolené, nejpozději však do ( a datum bych uvedla kdy dítě dosáhne dvou let, předpokládá se návrat té zaměstnankyně ve 2 letech věku dítěte(nepřesáhne dobu určitou 3 roky).
Velice děkuji, četla jsem spoustu příkladů a formulací a potřebovala bych se jen ujistit vím, že tato otázka tady už padla nesčetněkrát přesto děkuji za jakékoliv názory.