Re: fotovoltaika - ztráta z minulých let
No právě jsem dostudovala další problematiku a paragrafy k problematice FVE a můj dotaz je naprosto mylný. :-)) Odpisy po dobu osvobození jsou a celkově výdaje sovisející s osvobozenými příjmy jsou daňově neúčinné.
Jak je to tedy se SP a ZP? To jsme měli zaplatit z čeho? Nebo vůbec? :-) myslím, že už tomu vůbec nerozumím. Proč mě OSSZ vyzvala ať podáme přehledy za rok 2009 a 2010 - roky osvobození, a ZP vůbec nic nechce? Děkuji, že poradíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 6. 2012 16:24
Dobrý den. Jsme soukromá osoba, fotovoltaici, od roku 2011 zdaňujeme jak nám ukládá zákon. Vedeme PÚ za rok 2009,2010 a 2011. Chtěla jsem si ujasnit - rok 2009 a 2010 jsme ve ztrátě - odpisy jsou vyšší než výnosy z odkupu. Od 1.1.2011 jsme přeřadili FVE ze 3sk do 4sk a přepočetli odpisy na měsíce. I tím jsme se za rok 2011 dostali do zisku. Lze tedy takto vzniklou ztrátu z roku 2009 a 2010 použít pro rok 2011 a dále? Děkuji.