Doklad o výši roč.příjmu

• (neregistrovaný)

9. 6. 2012 17:17

Dobrý den,
    poradí mi někdo jak vyplnit tiskopis doklad o výši ročního příjmu, který se přikládá k žádosti o přídavky na dítě.
    V části D1 kterou vyplňuje zaměstnavatel příjem uchazeče o přídavek ze v bodu a1 píše HR:mzda nebo ČM a do kolonky ap se píše celková výše pojistného které ze své mzdy za dané období zaměstnanec odvedl,tj 6,5 %SP a 4,5 %ZP
    děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 6. 2012 17:50

xJ (neregistrovaný)

Re: doklad o výši roč.příjmu
      Myslíte toto?
      doplňující údaje k daňovému přiznání
      ap - úhrn pojistného, které je povinen platit zaměstnanec sám za sebe z příjmů ze závislé činnosti a funkčních požitků, které byly zahrnuty do daňového přiznání

Myslím, že pokud jste nevystavovali potvrzení o zdanitelných příjmech pro daňové přiznání, tak se tam nepíše nic.
      Vy vyplňujete čistý příjem za předchozí rok.

• 9. 6. 2012 18:13

Vladimírek (neregistrovaný)

Ano to jsem mě na mysli.
      Takže do kolonky a1 dám ČM popř.+ vratku daně
      a kolonku ap tedy nevyplňuji když nepodával daň.přiznání ale žádal o roční vyúčtování u zaměstnavatele,

• 9. 6. 2012 19:31

xJ (neregistrovaný)

ano, tak bych to udělala

jinak pro kontrolu je možné si vyplnit formulář na netu a je to i s kontrolou správnosti
      https://formulare.mpsv.cz/okdavky/cs/form/edit.jsp?SSID=qKya9Psba38e0WLZezadHdOKLQipaqSZ

• 28. 11. 2015 8:26

idalika (neregistrovaný)

Dobrý den, myslím si,že příjem za předchozí rok by měl být hrubý, nikoli čistý. Ve formuláři je požadován např. také údaj o náhradě mzdy při nemoci, který v čisté výši samostatně asi neevidujete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).