Re: Práce ve svátek a přesčas
Vaše personální má pravdu, náleží vám zaplacené odpracované hodiny + 100% příplatek za svátek, přesčasový příplatek nenáleží. Pokud by jste ve svátek nešel do práce, tak by to nevyšlo stejně, jako když jste pracoval - tak jak se domníváte. Pokud by jste ve svátek nešel do práce, dostal by jste zaplacené pouze hodiny za svátek (měsíční mzda by nebyla krácená), ale tím, že jste byl v práci máte zaplacené hodiny a 100% příplatek - úplně laicky řečeno máte místo jednoho dny zaplacené 2 dny (to je opravdu jenom laicky řečeno, aby jste to pochopil).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
9. 6. 2012 20:51
Ahoj,
mám takový oříšek, pracuji za měsíční mzdu jako THP pracovník a ve smlouvě mám uvedeno 40hod týdně. Nepracuji ale klasicky po-pa ale ne-ct s tím že chodím i svátky do práce.
A teď k věci, za květen 2012 byl fond pracovní doby 21 dní + 2 dny svátek, já jsem ale odpracoval díky svátkům 23 dní. Je pravda že mi přísluší pouze příplatek za svátek 100% a že ty odpracované 2 dny navíc nejsou přesčas? Pokud je to tak jak mi na personálním tvrdí, nebyl bych na tom stejně kdybych poslední 2 směny nešel do práce?
Podotýkám že nemáme nikde ve smlouvě uveden pracovní harmonogram ani že musím pracovat ve svátek.
Mockrát děkuji za odpověď