Re: Práce ve svátek a přesčas
Vaše personální má pravdu, náleží vám zaplacené odpracované hodiny + 100% příplatek za svátek, přesčasový příplatek nenáleží. Pokud by jste ve svátek nešel do práce, tak by to nevyšlo stejně, jako když jste pracoval - tak jak se domníváte. Pokud by jste ve svátek nešel do práce, dostal by jste zaplacené pouze hodiny za svátek (měsíční mzda by nebyla krácená), ale tím, že jste byl v práci máte zaplacené hodiny a 100% příplatek - úplně laicky řečeno máte místo jednoho dny zaplacené 2 dny (to je opravdu jenom laicky řečeno, aby jste to pochopil).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 6. 2012 20:51
Ahoj,
mám takový oříšek, pracuji za měsíční mzdu jako THP pracovník a ve smlouvě mám uvedeno 40hod týdně. Nepracuji ale klasicky po-pa ale ne-ct s tím že chodím i svátky do práce.
A teď k věci, za květen 2012 byl fond pracovní doby 21 dní + 2 dny svátek, já jsem ale odpracoval díky svátkům 23 dní. Je pravda že mi přísluší pouze příplatek za svátek 100% a že ty odpracované 2 dny navíc nejsou přesčas? Pokud je to tak jak mi na personálním tvrdí, nebyl bych na tom stejně kdybych poslední 2 směny nešel do práce?
Podotýkám že nemáme nikde ve smlouvě uveden pracovní harmonogram ani že musím pracovat ve svátek.
Mockrát děkuji za odpověď