Směnný provoz a přesčas.příplatky

• (neregistrovaný)

14. 6. 2012 16:07

Dobrý den, prosím o radu. Mám dva kuchaře, kteří se střídají krátký, dlouhý týden. Je mi jasné, že když pracuje ve svátek, tak má nárok na 100% za práci ve svátek, ale nejsem si jistá, jak to je, když mu směna výchází na so, ne. Mám mu také poskytnout příplatek za mzdu v so a ne?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 6. 2012 16:10

Kara (neregistrovaný)

Re: směnný provoz a přesčas.příplatky
      Ano, vždy když někdo pracuje v sobotu nebo neděli, náleží příplatek za práci v so nebo ne ve výši nejméně 10% z hodinového průměru. Ale proč se ptáte na přesčasové příplatky?

• 14. 6. 2012 16:31

Mojžíšová Lucie (neregistrovaný)

Omlouvám se, jsem už nějaká zmatená. Jde mi opravdu o práci v so a v neděli. Takže pokud mu padne směna na sobotu a neděli, musím mu zaplatit ještě 10% z hodinového průměru? Děkuji za pomoc

• 14. 6. 2012 23:45

Kara (neregistrovaný)

Ano, ono nezáleží na tom, jestli měl mít směnu o víkendu nebo neměl a šel pracovat. Prostě za každou hodinu nebo část hodiny práce o víkendu náleží 10% příplatek. Příplatky se sčítají. Např. pokud by neměl mít v sobotu směnu, ale šel v sobotu pracovat přesčas a nevybral by si náhradní volno, pak by mu náleželo toto: mzda za tu práci + 10% příplatek za práci v sobotu + 25 % příplatek za práci přesčas. A pokud by v tu sobotu byl ještě svátek, tak by mu k tomu všemu náležel ještě příplatek 100% za práci ve svátek.

• 15. 6. 2012 6:52

Lucie Mojžíšová (neregistrovaný)

Děkuji za vysvětlení

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).