Dobrý den,
hledal jste v zákoníku práce ve znění do 31.12.2011. Musíte se řídit novým zněním od 1.1.2012.
Zde: Zákoník práce 2012
Dagmar Kučerová :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 1. 2012 8:11
Dobrý den,
ve Vašem článku
http://www.podnikatel.cz/clanky/zmeny-v-cestovnich-nahradach-2012/
jsem se dočetl o jakých si třetinách při krácení zahraničního stravného.
zahraniční stravné:
- ve výši základní sazby, jestliže cesta trvá déle než 18 hodin,
- ve 2/3 výši, jestliže pracovní cesta trvá déle než 12 hodin, nejvýše 18 hodin,
- v 1/3 výši, jestliže pracovní cesta trvá 12 hodin a méně, avšak alespoň 1 hodinu, nebo déle než 5 hodin, pokud zaměstnanci vznikne za cestu na území ČR právo na tuzemské stravné.
Pokud jsem konfrontoval Zákoník práceZákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce § 170 Zahraniční stravné
(3) Zaměstnavatel poskytne zaměstnanci zahraniční stravné ve výši základní sazby podle odstavce 2, jestliže doba strávená mimo území České republiky trvá v kalendářním dni déle než 12 hodin. Trvá-li tato doba déle než 6 hodin, nejvýše však 12 hodin, poskytne zaměstnavatel zaměstnanci zahraniční stravné v poloviční výši této sazby zahraničního stravného, a ve čtvrtinové výši této sazby zahraničního stravného, trvá-li doba strávená mimo území České republiky 6 hodin a méně, avšak alespoň 1 hodinu. Trvá-li doba strávená mimo území České republiky méně než 1 hodinu, zahraniční stravné se neposkytuje.
Nalezl jsem jiný systém krácení : 50%, 25%.
Který systém je správně?
Např: Jaké stravné mi bude vyplaceno za zahraniční služební cestu do UK, pokud odlet letadla byl v 13:06 a cesta trvala do druhého dne 24 hodin (přílet o půlnoci). Nocleh byl poskytnut se snídaní.
Děkuji za odpověď.